20.6.2017

JOHANNEKSET RAAMATUSSA



HAKEMISTO


Hyvää juhannusta ja kesän jatkoa!

 Toivoo Veikko Johannes, nimimerkki John


Juhannuskokko

JOHANNEKSET RAAMATUSSA

Biblia 1776 tekstistä, jotkin sanat on muutettu nykykielelle.
Matt. 3:1 Niinä päivinä tuli Johannes Kastaja, ja saarnasi Juudean korvessa,
Matt. 3:4 Mutta Johanneksella oli vaate kamelin karvoista ja hihnainen vyö hänen vyöllänsä, ja hänen ruokansa oli heinäsirkat ja metsähunaja.
Matt. 3:13 Silloin tuli Jeesus Galileasta Jordaniin Johanneksen tykö, kastattaa häneltä;
Matt. 3:14 Mutta Johannes kielsi häneltä, sanoen: minä tarvitsen sinulta kastattaa, ja sinä tulet minun tyköni?
Matt. 4:12 Mutta kuin Jeesus kuuli, että Johannes oli vankeuteen annettu ylen, poikkesi hän Galileaan,
Matt. 4:21 Ja kuin hän sieltä edemmäksi kävi, näki hän toiset kaksi veljestä, Jaakobin Sebedeuksen pojan ja Johanneksen hänen veljensä, venheessä isänsä Sebedeuksen kanssa, parantavan verkkojansa; ja hän kutsui heitä.
Matt. 9:14 Silloin tulivat Johanneksen opetuslapset hänen tykönsä, ja sanoivat: minkä tähden me ja farisealaiset niin paljon paastoamme, mutta ei sinun opetuslapsesi paastoaa?
Matt. 10:2 Mutta nämä ovat kahdentoistakymmenen apostolin nimet: ensimmäinen Simon, joka Pietariksi kutsutaan, ja Andreas, hänen veljensä, Jaakob Sebedeuksen poika, ja Johannes, hänen veljensä,
Matt. 11:2 Mutta kuin Johannes vankeudessa kuuli Kristuksen työt, lähetti hän kaksi opetuslastansa,
Matt. 11:4 Niin Jeesus vastasi ja sanoi heille: menkää ja sanokaa jälleen Johannekselle, ne mitkä te kuulette ja näette:
Matt. 11:7 Kuin he menivät pois, rupesi Jeesus sanomaan kansalle Johanneksesta: mitä te läksitte korpeen katsomaan? ruokoako, joka tuulelta häälytetään?
Matt. 11:11 Totisesti sanon minä teille: kaikkein niiden seassa, jotka vaimoista syntyneet ovat, ei ole yhtäkään suurempaa kuin Johannes Kastaja tullut; mutta kuitenkin se, joka vähin on taivaan valtakunnassa, on häntä suurempi.
Matt. 11:12 Mutta hamasta Johannes Kastajan päivistä, niin tähän asti, kärsii taivaan valtakunta väkivaltaa, ja väkevät repivät sen itsellensä.
Matt. 11:13 Sillä kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti ennustaneet.
Matt. 11:18 Sillä Johannes tuli ei syöden eikä juoden, ja he sanovat: hänellä on perkele.
Matt. 14:2 Ja sanoi palvelijoillensa: tämä on Johannes Kastaja: hän on noussut kuolleista, ja sen tähden tekee hän sen kaltaisia väkeviä töitä.
Matt. 14:3 Sillä Herodes oli ottanut Johanneksen kiinni, sitonut ja vankeuteen pannut, Herodiaksen, veljensä Filippuksen emännän tähden.
Matt. 14:4 Sillä Johannes oli hänelle sanonut: ei sinulle ole luvallinen häntä pitää.
Matt. 14:8 Mutta niin kuin hän äidiltänsä ennen neuvottu oli, anna minulle, hän sanoi, tässä vadissa Johannes Kastajan pää.
Matt. 14:10 Ja lähetti leikkaamaan Johanneksen kaulaa tornissa.
Matt. 16:14 Niin he sanoivat: monet Johannes Kastajan; mutta muutamat Eliaan; muutamat taas Jeremiaan, taikka jonkun profeetoista.
Matt. 17:1 Ja kuuden päivän perästä otti Jeesus Pietarin ja Jakobin ja Johanneksen hänen veljensä, ja vei heidät erinänsä korkealle vuorelle.
Matt. 17:13 Silloin ymmärsivät opetuslapset hänen Johannes Kastajasta sanoneen heille.
Matt. 21:25 Kusta Johanneksen kaste oli, taivaastako taikka ihmisistä? Niin he ajattelivat itsellensä, sanoen: jos me sanomme: taivaasta, niin hän sanoo meille: miksi ette siis häntä uskoneet?
Matt. 21:26 Mutta jos me sanomme: se oli ihmisistä, niin me pelkäämme kansaa; sillä kaikki pitivät Johanneksen profeettana.
Matt. 21:32 Sillä Johannes tuli teidän tykönne vanhurskauden tiessä, ja ette häntä uskoneet: mutta publikaanit ja portot uskoivat hänen. Mutta te, jotka sen näitte, ette sittenkään parannusta tehneet, että te häntä olisitte uskoneet.
Mark. 1:4 Johannes kasti korvessa ja saarnasi parannuksen kastetta syntien anteeksi antamiseksi.
Mark. 1:6 Ja Johannes oli puetettu kamelin karvoilla, ja ympäri hänen suoliansa oli hihnainen vyö, ja söi heinäsirkkoja ja metsähunajaa,
Mark. 1:9 Ja tapahtui niinä päivinä, että Jeesus tuli Galilean Nasaretista ja kastettiin Johannekselta Jordanissa.
Mark. 1:14 Mutta sitten kuin Johannes oli vankeuteen annettu ylen, tuli Jeesus Galileaan, saarnaten Jumalan valtakunnan evankeliumia,
Mark. 1:19 Ja kuin hän sieltä vähää edemmäksi kävi, näki hän Jaakobin Sebedeuksen pojan ja Johanneksen, hänen veljensä, parantavan venheessä verkkojansa.
Mark. 1:29 Ja he menivät kohta ulos synagogasta ja tulivat Siimonin ja Andreaksen huoneeseen, Jaakobin ja Johanneksen kanssa.
Mark. 2:18 Ja Johanneksen ja farisealaisten opetuslapset paastosivat; niin he tulivat ja sanoivat hänelle: miksi Johanneksen ja farisealaisten opetuslapset paastoavat, mutta ei sinun opetuslapsesi paastoa?
Mark. 3:17 Ja Jaakobille Sebedeuksen pojalle ja Johannekselle Jaakobin veljelle: (ja antoi heille nimet Boanerges, se on, pitkäisen pojat),
Mark. 5:37 Ja ei hän sallinut kenenkään itseänsä seurata, vaan Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen, Jaakobin veljen.
Mark. 6:14 Ja kuningas Herodes sai sen kuulla (sillä hänen nimensä oli jo julistettu), ja sanoi: Johannes, joka kastoi, on noussut kuolleista, ja sen tähden voimat vaikuttavat hänessä.
Mark. 6:16 Mutta kuin Herodes se kuuli, sanoi hän: se on Johannes, jonka kaulan minä annoin leikata, hän on kuolleista noussut.
Mark. 6:17 Sillä Herodes oli lähettänyt Johannesta ottamaan kiinni, ja pani hänen torniin, Herodiaksen, veljensä Filippuksen emännän tähden, jonka hän oli nainut.
Mark. 6:18 Sillä Johannes oli Herodekselle sanonut: ei sinulle ole luvallista pitää veljes emäntää.
Mark. 6:20 Sillä Herodes pelkäsi Johannesta, että hän tiesi hänen hurskaaksi ja pyhäksi mieheksi, ja otti vaarin hänestä, ja kuuli häntä monessa asiassa, ja kuunteli häntä mielellänsä.
Mark. 6:24 Mutta se meni ulos ja sanoi äidillensä: mitä minun pitää anoman? vaan se sanoi: Johannes Kastajan päätä.
Mark. 6:25 Ja hän kohta meni sisälle kiireesti kuninkaan tykö, anoi sanoen: minä tahdon, että minulle annat juuri nyt Johannes Kastajan pään vadissa.
Mark. 8:28 Niin he vastasivat: Johannes Kastajan, ja muutamat Eliaan, vaan muutamat jonkun profeetoista.
Mark. 9:2 Ja kuuden päivän perästä, otti Jeesus tykönsä Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen, ja vei heidät erinänsä korkealle vuorelle yksinänsä: ja hän kirkastettiin heidän edessänsä,
Mark. 9:38 Mutta Johannes vastasi häntä sanoen: Mestari, me näimme yhden sinun nimelläsi perkeleitä ajavan ulos, joka ei seuraa meitä, ja me kielsimme häntä, ettei hän seuraa meitä.
Mark. 10:35 Niin tuli hänen tykönsä Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, sanoen: Mestari! me tahdomme, että meille tekisit, mitä me anomme.
Mark. 10:41 Ja kuin ne kymmenen sen kuulivat, rupesivat he närkästymään Jaakobin ja Johanneksen tähden.
Mark. 11:30 Johanneksen kaste, oliko se taivaasta, eli ihmisiltä? vastatkaa minua.
Mark. 11:32 Mutta jos me sanomme: ihmisiltä, niin me pelkäämme kansaa: sillä kaikki pitivät Johanneksen totisena profeettana.
Mark. 13:3 Ja kuin hän istui Öljymäellä, temppelin kohdalla, kysyivät häneltä erinänsä Pietari ja Jaakob, ja Johannes ja Andreas:
Mark. 14:33 Ja hän otti Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen kanssansa, ja rupesi vapisemaan ja kauhistumaan.
Luuk. 1:13 Mutta enkeli sanoi hänelle: älä pelkää, Sakarias! sillä sinun rukouksesi on kuultu ja sinun emäntäsi Elisabet synnyttää sinulle pojan, ja sinun pitää kutsuman hänen nimensä Johannes.
Luuk. 1:60 Niin vastasi hänen äitinsä ja sanoi: ei suinkaan; vaan hän pitää kutsuttaman Johannes.
Luuk. 1:63 Ja hän anoi taulua ja kirjoitti: Johannes on hänen nimensä. Ja kaikki ihmettelivät.
Luuk. 3:2 Kuin Hannas ja Kaifas ylimmäiset papit olivat: silloin tapahtui Jumalan sana Johannekselle Sakariaan pojalle korvessa,
Luuk. 3:15 Mutta kuin kansa odotti, ja kaikki ajattelivat sydämessänsä Johanneksesta: lieneekö hän Kristus?
Luuk. 3:16 Vastasi Johannes, sanoen kaikille: minä tosin kastan teitä vedellä; mutta minua väkevämpi tulee, jonka kengän nauhoja en minä ole kelvollinen päästämään: hän kastaa teitä Pyhällä Hengellä ja tulella.
Luuk. 3:20 Niin hän ylitse kaikkein teki myös sen, että hän salpasi Johanneksen vankeuteen.
Luuk. 5:10 Niin myös Jaakobin ja Johanneksen, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Siimonin kumppanit. Ja Jeesus sanoi Siimonille: älä pelkää, tästedes sinä saat ihmisiä.
Luuk. 5:33 Niin he sanoivat hänelle: miksi Johanneksen opetuslapset usein paastoavat ja rukouksia pitävät, niin myös farisealaisten (opetuslapset), mutta sinun syövät ja juovat?
Luuk. 6:14 Siimonin, jonka hän myös Pietariksi kutsui, ja Andreaksen, hänen veljensä, Jaakobin ja Johanneksen, Filippuksen ja Bartolomeuksen,
Luuk. 7:18 Ja Johannekselle ilmoittivat hänen opetuslapsensa näistä kaikista. Ja Johannes kutsui tykönsä kaksi opetuslastansa,
Luuk. 7:20 Kuin nämä miehet tulivat hänen tykönsä, sanoivat he: Johannes Kastaja lähetti meidät sinun tykösi, sanoen: oletkos sinä se tuleva, eli pitääkö meidän toista odottaman?
Luuk. 7:22 Ja Jeesus vastasi ja sanoi heille: menkää ja sanokaa jälleen Johannekselle, mitä te nähneet ja kuulleet olette: sokeat saavat näkönsä, ontuvat käyvät, spitaliset puhdistetaan, kuurot kuulevat, kuolleet herätetään, köyhille saarnataan evankeliumi,
Luuk. 7:24 Ja kuin Johanneksen sanansaattajat menivät pois, rupesi hän sanomaan Johanneksesta kansalle: mitä te läksitte korpeen katsomaan? ruokoako, joka tuulelta häälytetään?
Luuk. 7:28 Sillä minä sanon teille: niiden seassa, jotka vaimoista syntyneet ovat, ei ole yhtään suurempaa profeettaa kuin Johannes Kastaja: kuitenkin se, joka vähempi on Jumalan valtakunnassa, on suurempi häntä.
Luuk. 7:29 Ja kaikki kansa, joka hänen kuuli, ja publikaanit antoivat Jumalalle oikeuden ja kastettiin Johanneksen kasteella.
Luuk. 7:33 Sillä Johannes Kastaja tuli, ja ei syönyt leipää eikä juonut viinaa, ja te sanotte: hänellä on perkele.
Luuk. 8:51 Mutta kuin hän huoneeseen tuli sisälle; niin ei hän sallinut ketään tulla sisälle, vaan Pietarin ja Jaakobin ja Johanneksen, ja sen lapsen isän ja äidin.
Luuk. 9:7 Mutta Herodes Tetrarka kuuli kaikki, mitä häneltä tehty oli, ja hän epäili, että muutamat sanoivat Johanneksen nousseeksi kuolleista.
Luuk. 9:9 Ja Herodes sanoi: Johanneksen kaulan minä leikkasin; vaan kuka tämä lienee, josta minä sen kaltaisia kuulen? Ja hän pyysi nähdä häntä.
Luuk. 9:19 Mutta ha vastasivat ja sanoivat: Johannes Kastajan, ja muutamat Eliaan, muutamat taas jonkun vanhoista profeetoista nousseen ylös.
Luuk. 9:28 Ja tapahtui kahdeksan päivän perästä näiden sanain jälkeen, että hän otti tykönsä Pietarin ja Johanneksen ja Jaakobin, ja meni ylös vuorelle rukoilemaan.
Luuk. 9:49 Niin Johannes vastasi ja sanoi: Mestari! me näimme yhden sinun nimesi kautta perkeleitä ajavan ulos, ja me kielsimme häntä; sillä ei hän seuraa meitä.
Luuk. 9:54 Mutta kuin hänen opetuslapsensa Jaakob ja Johannes sen näkivät, sanoivat he: Herra, tahdotkos, niin me sanomme, että tuli tulee taivaasta ja kadottaa heidät, niin kuin Eliaskin teki?
Luuk. 11:1 Ja tapahtui, että hän rukoili yhdessä paikassa, ja kuin hän lakkasi, sanoi hänelle yksi hänen opetuslapsistansa: Herra, opeta meitä rukoilemaan, niin kuin Johanneskin opetti opetuslapsensa.
Luuk. 16:16 Laki ja profeetat ovat Johannekseen asti, ja siitä ajasta ilmoitetaan Jumalan valtakunta, ja jokainen siihen itseänsä väellä tunkee.
Luuk. 20:4 Oliko Johanneksen kaste taivaasta, vaiko ihmisiltä?
Luuk. 20:6 Mutta jos me sanomme: ihmisiltä, niin kaikki kansa kivittää meidät; sillä he uskoivat, että Johannes oli profeetta.
Luuk. 22:8 Ja hän lähetti Pietarin ja Johanneksen, sanoen: menkää valmistamaan meille pääsiäislammas syödäksemme.
Joh. 1:6 Yksi mies oli lähetetty Jumalalta, jonka nimi oli Johannes:
Joh. 1:15 Johannes todisti hänestä, ja huusi, sanoen: tämä oli se, josta minä sanoin: minun jälkeeni on tuleva, joka minun edelläni on ollut; sillä hän oli ennen kuin minä.
Joh. 1:26 Johannes vastasi heitä ja sanoi: minä kastan vedellä; mutta teidän keskellänne seisoo, jota ette tunne:
Joh. 1:28 Nämä tapahtuivat Betabarassa, sillä puolella Jordania, kussa Johannes kasti.
Joh. 1:29 Toisena päivänä näki Johannes Jeesuksen tykönsä tulevan, ja sanoi: katso, Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin!
Joh. 1:32 Ja Johannes todisti, sanoen: minä näin Hengen taivaasta tulevan alas niin kuin kyyhkyisen ja seisahtavan hänen päällensä.
Joh. 1:35 Toisena päivänä seisoi Johannes taas ja kaksi hänen opetuslapsistansa,
Joh. 1:40 Andreas, Simon Pietarin veli, oli yksi niistä kahdesta, jotka sen Johannekselta kuulleet olivat ja häntä seurasivat.
Joh. 3:23 Mutta Johannes kasti myös Enonissa läsnä Salimia, sillä siellä oli palto vettä; ja he tulivat ja kastettiin.
Joh. 3:24 Sillä ei Johannes ollut vielä silloin vankeuteen heitetty.
Joh. 3:25 Niin tuli kysymys Johanneksen opetuslasten ja juutalaisten välillä puhdistuksesta.
Joh. 3:26 Ja he tulivat Johanneksen tykö ja sanoivat hänelle: opettaja, se joka sinun kanssasi oli toisella puolella Jordania, josta sinä todistit, katso, hän kastaa, ja jokainen menee hänen tykönsä.
Joh. 3:27 Johannes vastasi ja sanoi: ei ihminen taida mitään ottaa, ellei hänelle anneta taivaasta.
Joh. 4:1 Kuin siis Herra ymmärsi farisealaisten kuulleeksi, että Jeesus teki enemmin opetuslapsia ja kasti kuin Johannes;
Joh. 5:33 Te lähetitte Johanneksen tykö, ja hän todisti totuuden.
Joh. 5:36 Mutta minulla on suurempi todistus kuin Johanneksen; sillä ne työt, jotka Isä antoi minulle täyttääkseni, ne työt, jotka minä teen, todistavat minusta, että Isä minun lähetti,
Joh. 10:40 Ja meni jälleen toiselle puolelle Jordania, siihen paikkaan, jossa Johannes ensin kasti, ja viipyi siinä.
Joh. 10:41 Ja monta tuli hänen tykönsä, ja sanoivat: ei Johannes yhtäkään ihmettä tehnyt; mutta kaikki mitä Johannes tästä sanoi, ne ovat todet.
Ap. t. 1:5 Sillä Johannes tosin kasti vedellä, mutta te kastetaan Pyhällä Hengellä, ei monen päivän perästä.
Ap. t. 1:13 Ja kuin he tulivat sisälle, niin he astuivat ylös saliin, kussa he oleskelivat: Pietari ja Jaakob, ja Johannes ja Andreas, Filippus ja Tuomas, Bartolomeus ja Matteus, Jaakob Alfein poika ja Simon Selotes, ja Juudas Jaakobin.
Ap. t. 1:22 Ruveten Johanneksen kasteesta hamaan siihen päivään asti, jona hän meiltä otettiin ylös, yksi tuleman hänen ylösnousemisensa todistajaksi ynnä meidän kanssamme.
Ap. t. 3:1 Niin Pietari ja Johannes menivät ynnä ylös temppeliin yhdeksännellä rukouksen hetkelle,
Ap. t. 3:3 Kuin hän näki Pietarin ja Johanneksen tahtovan mennä temppeliin, anoi hän heiltä almua.
Ap. t. 3:4 Niin Pietari Johanneksen kanssa katsoi hänen päällensä, ja sanoi: katso meidän päällemme.
Ap. t. 3:11 Mutta kuin tämä saattamaton, joka parannettu oli, piti itsensä Pietarin ja Johanneksen tykö, juoksi kaikki kansa hämmästyksissä heidän tykönsä porstuaan, joka kutsutaan Salomon porstuaksi.
Ap. t. 4:6 Ja Hannas ylimmäinen pappi, ja Kaifas, ja Johannes, ja Aleksander, ja niin monta kuin ylimmäisten pappien suvusta oli,
Ap. t. 4:13 Mutta kuin he näkivät Pietarin ja Johanneksen puheen rohkeuden, sillä he ymmärsivät heidät oppimattomiksi ja kirjantaitamattomiksi miehiksi, ihmettelivät he ja tunsivat heidät, että he Jeesuksen kanssa olleet olivat.
Ap. t. 4:19 Mutta Pietari ja Johannes vastasivat heitä ja sanoivat: tuomitkaa itse, jos se on oikea Jumalan edessä, että me teitä enemmän kuulemme kuin Jumalaa.
Ap. t. 8:14 Mutta kuin apostolit, jotka Jerusalemissa olivat, kuulivat Samarian Jumalan sanan ottaneen vastaan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen,
Ap. t. 10:37 Te tiedätte sen sanan, joka on tapahtunut ympäri kaiken Juudean, ensin alkaen Galileasta, sen kasteen jälkeen, josta Johannes saarnasi:
Ap. t. 11:16 Niin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanonut oli: Johannes tosin kasti vedellä, mutta te kastetaan Pyhällä Hengellä.
Ap. t. 12:2 Ja mestasi Jaakobin, Johanneksen veljen miekalla.
Ap. t. 12:12 Ja kuin hän tätä ajatellut oli, tuli hän Marian, Johanneksen äidin, huoneen tykö, joka Markukseksi kutsuttiin, jossa monta oli koossa, ja rukoilivat.
Ap. t. 12:25 Mutta Barnabas ja Saulus palasivat Jerusalemista, kuin he olivat palveluksen päättäneet, ja ottivat Johanneksen kanssansa, joka myös Markukseksi kutsuttiin.
Ap. t. 13:5 Ja kuin he Salaminassa olivat, ilmoittivat he Jumalan sanan juutalaisten synagogissa; ja heillä oli myös Johannes palvelijana.
Ap. t. 13:13 Mutta kuin Paavali ja ne, jotka hänen kanssansa olivat, Pafosta purjehtivat, tulivat he Pamfilian Pergeen; mutta Johannes erkani heistä ja palasi Jerusalemiin.
Ap. t. 13:24 Niin kuin Johannes saarnasi hänen tulemisensa edellä kaikelle Israelin kansalle parannuksen kastetta.
Ap. t. 13:25 Mutta kuin Johannes juoksun täyttänyt oli, sanoi hän: kenenkä te luulette minun olevan? En minä se ole, mutta katso, hän tulee minun jälkeeni, jonka kenkiä en minä ole kelvollinen jaloista riisumaan.
Ap. t. 15:37 Mutta Barnabas neuvoi kanssansa ottamaan Johannesta, joka Markukseksi kutsuttiin.
Ap. t. 18:25 Tämä oli opetettu Herran tielle ja oli palava hengessä, puhui ja opetti visusti Herrasta, ja tiesi ainoastaan Johanneksen kasteen.
Ap. t. 19:3 Ja hän sanoi heille: millä te olette kastetut? He sanoivat: Johanneksen kasteella.
Ap. t. 19:4 Niin sanoi Paavali: Johannes tosin kasti parannuksen kasteella, sanoen kansalle, että heidän piti uskoman sen päälle, joka hänen jälkeensä tuleva oli, se on, Kristuksen Jeesuksen päälle.
Gal. 2:9 Ja kuin he tunsivat sen armon, joka minulle annettu oli, niin Jaakob ja Keefas ja Johannes, jotka patsaina pidettiin, antoivat minulle ja Barnabaalle kättä ja sopivat niin meidän kanssamme, että meidän pakanain seassa ja heidän ympärileikkauksen seassa saarnaaman piti,
Ilm. 1:1 Jeesuksen Kristuksen Ilmestys, jonka Jumala hänelle antoi, ilmoittaa palvelijoillensa niitä, mitkä pian tapahtuman pitää, ja on tiettäväksi tehnyt ja lähettänyt enkelinsä kautta palvelijallensa Johannekselle.
Ilm. 1:4 Johannes seitsemälle Asian seurakunnalle: armo olkoon teille ja rauha siltä, joka on, joka oli, ja joka tuleva on, ja seitsemältä hengeltä, jotka hänen istuimensa edessä ovat,
Ilm. 1:9 Minä Johannes, teidän veljenne ja osallinen vaivassa ja valtakunnassa ja kärsivällisyydessä, Jeesuksessa Kristuksessa, olin luodossa, joka kutsutaan Patmos, Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen tähden.
Ilm. 21:2 Ja minä Johannes näin pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, astuvan alas taivaasta, Jumalalta valmistetun, niin kuin morsiamen kaunistetun hänen miehellensä.
Ilm. 22:8 Ja minä Johannes olen se, joka näitä näin ja kuulin. Ja kuin minä näitä kuulin ja näin, lankesin minä maahan rukoilemaan enkelin jalkain eteen, joka minulle näitä osoitti.


HAKEMISTO