27.4.2017

LIHAN JA HENGEN HALU, IHMISTEKOINEN VÄÄRÄ PYHYYS, OIKEA PERUSTUS

Taivaskaipuu

HAKEMISTO


Joh. 8:34  Jeesus vastasi heitä ja sanoi: totisesti, totisesti sanon minä teille: jokainen, joka tekee syntiä, hän on synnin orja.
Joh. 8:36  Jos siis Poika teidät vapaiksi tekee, niin te totisesti olette vapaat.
Gal. 5:13  Sillä te, rakkaat veljet, olette vapauteen kutsutut; ainoastaan karttakaa, ettette salli vapauden lihalle tilaa antaa, vaan palvelkaa rakkaudessa toinen toistanne.


16 Mutta minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä;
17 Sillä liha himoitsee Henkeä vastaan, ja Henki lihaa vastaan: nämä ovat vastaan toinen toistansa, niin ettette tee, mitä te tahdotte.
18 Mutta jos te Hengeltä hallitaan, niin ette ole lain alla.
19 Mutta lihan työt ovat julkiset, kuin on huoruus, salavuoteus, saastaisuus, haureus,
20 Epäjumalain palvelus, noituus, vaino, riita, kateus, viha, torat, eripuraisuus, eriseura,
21 Pahansuomus, murha, juopumus, ylensyöminen ja muut sen kaltaiset, joista minä teille edellä sanon, niin kuin minä ennenkin sanonut olen, että ne, jotka sen kaltaisia tekevät, ei pidä Jumalan valtakuntaa perimän.
22 Mutta Hengen hedelmä on: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävyys, hyvyys, usko, hiljaisuus, puhtaus.
23 Sen kaltaisia vastaan ei ole laki.
24 Mutta jotka Kristuksen omat ovat, ne ovat ristiinnaulinneet lihansa, himoin ja haluin kanssa.
25 Jos me Hengessä elämme, niin vaeltakaamme myös Hengessä.
26 Älkäämme turhaa kunniaa pyytäkö, vihoittain ja kadehtien toinen toistamme.


1 Niin ei ole nyt yhtään kadotusta niissä, jotka Jeesuksessa Kristuksessa ovat, ja ei vaella lihan, vaan hengen jälkeen.
2 Sillä hengen laki, joka eläväksi tekee Kristuksessa Jeesuksessa, on minun synnin ja kuoleman laista vapahtanut.
3 Sillä se, mikä laille oli mahdotoin, että hän lihan kautta oli heikoksi tullut, sen Jumala teki, ja lähetti Poikansa syntisen lihan hahmossa ja tuomitsi synnin lihassa, synnin kautta:
4 Että lain vanhurskaus täytetyksi tulis meissä, jotka emme lihan jälkeen vaella, vaan hengen jälkeen.
5 Sillä ne, jotka lihan jälkeen ovat, ajattelevat niitä, mitkä lihan ovat; mutta ne, jotka hengen jälkeen ovat, ajattelevat hengellisiä.
6 Sillä lihan halu on kuolema, ja hengen halu on elämä ja rauha.
7 Että lihan halu on viha Jumalaa vastaan, ettei se ole Jumalan laille kuuliainen, sillä ei se voikaan.
8 Mutta jotka lihassa ovat, ei ne taida olla Jumalalle otolliset.
9 Mutta ette ole lihassa, vaan hengessä, jos muutoin Jumalan Henki asuu teissä; mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, ei se ole hänen omansa.
10 Jos siis Kristus teissä on, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden.
11 Jos nyt sen Henki, joka Jeesuksen kuolleista herätti, asuu teissä, niin myös se, joka Kristuksen kuolleista herätti, on teidän kuolevaiset ruumiinne eläväksi tekevä, sen teissä asuvaisen hengen kautta.
12 Niin emme nyt ole, rakkaat veljet, velkapäät lihalle, lihan jälkeen elämään.
13 Sillä jos te lihan jälkeen elätte, niin teidän pitää kuoleman; mutta jos te lihan työt hengen kautta kuoletatte, niin te saatte elää.
14 Sillä kaikki, jotka Jumalan Hengeltä vaikutetaan, ne ovat Jumalan lapset.
15 Sillä ette ole saaneet orjuuden henkeä, että teidän vielä pitäisi pelkäämän, mutta te olette saaneet valittujen lasten hengen, jossa me huudamme: Abba, rakas Isä.
16 Se Henki todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapset.
17 Jos me olemme lapset, niin me olemme myös perilliset, nimittäin Jumalan perilliset ja Kristuksen kanssaperilliset: jos me muutoin ynnä kärsimme, että me ynnä hänen kanssansa kunniaan tulisimme.
18 Sillä siksi minä sen pidän, ettei tämän nykyisen ajan vaivat ole sen kunnian vertaa, joka meille ilmoitetaan.
19 Sillä ikävä luontokappaleen ikävöitsemys odottaa Jumalan lasten ilmoitusta,
20 Että luontokappale on turmeluksen alle annettu, ei mielellänsä, vaan sen tähden, joka ne alle antanut on,
21 Toivossa, että myös itse luontokappale pitää turmeluksen orjuudesta vapaaksi tuleman, Jumalan lasten kunnian vapauteen.
22 Sillä me tiedämme, että jokainen luontokappale huokaa ja ahdistetaan aina tähän asti meidän kanssamme.
23 Mutta ei ainoastaan ne, vaan myös itse me, joilla hengen uutiset ovat, huokaamme itsellämme, odottaen sitä lapseksi ottamista, meidän ruumiimme lunastusta.
24 Sillä me olemme toivossa vapahdetut. Mutta jos toivo näkyy, niin ei se ole toivo; sillä kuinka joku taitaa toivoa jota hän näkee?
25 Mutta jos me sitä toivomme, jota emme näe, niin me odotamme sitä kärsivällisyydessä.
26 Mutta niin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme; sillä emmepä me tiedä mitään rukoilla niin kuin tulisi, vaan Henki rukoilee meidän edestämme sanomattomilla huokauksilla.
27 Mutta joka sydämet tutkii, hän tietää, mitä Hengen mielessä on; sillä hän rukoilee pyhäin edestä Jumalan tahdon jälkeen.
28 Mutta me tiedämme niille, jotka Jumalaa rakastavat, kaikki kappaleet ynnä parhaaksi kääntyvän, niille, jotka aivoituksen jälkeen kutsutut ovat.
29 Sillä jotka hän on katsonut edes, ne hän on Poikansa kuvan kaltaiseksi säätänyt, että hän olisi esikoinen monen veljen keskellä.
30 Mutta jotka hän on säätänyt, ne hän on myös kutsunut, ja jotka hän kutsunut on, ne hän on myös vanhurskaiksi tehnyt, ja jotka hän vanhurskaiksi teki, ne hän on myös kunniallisiksi tehnyt.
31 Mitäs me siis näihin sanomme? Jos Jumala on meidän edestämme, kuka voi meitä vastaan olla?
32 Joka ei omaakaan Poikaansa armahtanut, vaan antoi hänen kaikkein meidän edestämme, eikös hän myös lahjoita meille kaikkia hänen kanssansa?
33 Kuka tahtoo Jumalan valittujen päälle kantaa? Jumala on, joka tekee vanhurskaaksi.
34 Kuka on, joka tahtoo kadottaa? Kristus on kuollut. Ja, hän on myös herätetty ylös, on myös Jumalan oikealla kädellä, joka myös rukoilee meidän edestämme.
35 Kuka pitää meitä Kristuksen rakkaudesta erottaman? vaivako, eli ahdistus, eli vaino, eli nälkä, eli alastomuus, eli hätä, eli miekka?
36 Niin kuin kirjoitettu on: sinun tähtesi me kuoletetaan yli päivää: me pidetään niin kuin teurastettavat lampaat.
37 Mutta niissä kaikissa me voitamme hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut.
38 Sillä minä olen vahva siitä, ettei kuolema, eikä elämä, eikä enkelit, eikä esivallat, eikä väkevyydet, eikä nykyiset, eikä tulevaiset,
39 Eikä korkeus, eikä syvyys, eli joku muu luontokappale taida meitä Jumalan rakkaudesta erottaa, joka on Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme.

Joh. 6:63  Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha mitään auta: ne sanat, jotka minä teille puhun, ovat henki ja elämä. 

Mark. 2:5  Mutta kuin Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle: poikani, sinun syntis annetaan sinulle anteeksi.

Mark. 2:9  Kumpi on keveämpi, sanoa halvatulle: synnit annetaan sinulle anteeksi, taikka sanoa: nouse, ja ota sinun vuoteesi ja käy?

Joh. 20:21  Ja Jeesus taas sanoi heille: rauha olkoon teille! niin kuin Isä minun lähetti, niin minä myös lähetän teidät.

Joh. 20:22  Ja kuin hän nämä sanonut oli, puhalsi hän heidän päällensä ja sanoi heille: ottakaa Pyhä Henki:

Joh. 20:23  Joille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan, ja joille te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt.

Luuk. 24:47  Ja saarnattaman hänen nimeensä parannusta ja syntien anteeksi antamusta kaikissa kansoissa, ruveten Jerusalemista.

Ap. t. 2:38  Vaan Pietari sanoi heille: tehkää parannus, ja antakoon jokainen itsensä kastaa Jeesuksen Kristuksen nimeen, syntein anteeksi antamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

Ap. t. 11:16  Niin minä muistin Herran sanan, jonka hän sanonut oli: Johannes tosin kasti vedellä, mutta te kastetaan Pyhällä Hengellä.

Jes. 48:16  Tulkaa tänne minun tyköni, ja kuulkaa tätä: en minä ole ennen salaa puhunut, siitä ajasta, kuin se oli puhuttu, olin minä siellä; ja nyt lähetti minun Herra, Herra, ja hänen henkensä.

Jes. 55:3  Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni, kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää; ja minä teen teidän kanssanne iankaikkisen liiton, lujat Davidin armot.

Matt. 11:28  Tulkaa minun tyköni kaikki, jotka työtä teette ja olette raskautetut, ja minä tahdon teitä virvoittaa.

Matt. 18:20  Sillä kussa kaksi taikka kolme tulevat kokoon minun nimeeni, siinä minä olen heidän keskellänsä.

Matt. 28:20  Ja opettakaa heitä pitämään kaikki, mitä minä olen teille käskenyt. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti. Aamen!

 

USKONPUHDISTUS 500 VUOTTA SITTEN, LUTERILAISET LÄHTEVÄT KATOLILAISESTA KIRKOSTA

1 Ja sitten näin minä toisen enkelin tulevan alas taivaasta, jolla oli suuri voima: ja maa valistui hänen kirkkaudestansa. (Luther?)
2 Ja hän huusi väkevästi suurella äänellä ja sanoi: lankesi, lankesi suuri Babylon, ja on tullut perkeleitten asumasiaksi, ja kaikkein rietasten henkien kätköksi, ja kaikkein rietasten ja vihattavain lintujen kätköksi.
3 Sillä hänen huoruutensa vihan viinasta ovat kaikki pakanat juoneet, ja maan kuninkaat hänen kanssansa huorin tehneet, ja kauppamiehet maan päällä ovat rikastuneet hänen herkkujensa voimasta. Hengellinen huoruus
4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: te. minun kansani, lähtekää ulos hänestä, ettette hänen synneistänsä osallisiksi tulisi, ettette myös jotakin hänen vitsauksistansa saisi.
5 Sillä hänen syntinsä ovat ulottuneet hamaan taivaaseen asti, ja Jumala muisti hänen vääryytensä.
6 Maksakaa hänelle niin kuin hänkin maksoi teille, ja kertokaa hänelle kaksinkertaisesti hänen töittensä jälkeen; sillä juoma-astialla, josta hän teille pani sisälle, niin pankaa hänelle kaksinkertaisesti.
7 Niin paljo kuin hän itseänsä kunnioitti ja koreili, niin antakaa hänelle niin paljon vaivaa ja itkua; sillä hän sanoo sydämessänsä: minä istun ja olen kuningatar ja en leski, ja ei minun pidä itkua näkemän.
8 Sen tähden pitää hänen vitsauksensa yhtenä päivänä tuleman: kuolema ja itku ja nälkä, ja hän pitää tulella poltettaman; sillä Herra Jumala on väkevä, joka hänen tuomitsee.
9 Ja häntä pitää itkettämän, ja maan kuninkaat parkuvat häntä, jotka hänen kanssansa huorin tekivät ja hekumassa elivät, kuin he hänen palonsa savun näkevät.
10 Ja pitää taaempana seisoman hänen vaivansa pelon tähden ja sanoman: voi, voi suurta kaupunkia Babylonia, väkevää kaupunkia! sillä yhdellä hetkellä tuli sinun tuomiosi.
11 Ja kauppamiehet maan päällä itkevät ja murehtivat häntä, ettei kenkään enempi heidän kalujansa osta:
12 Kulta- ja hopeakaluja, ja kalliita kiviä ja helmiä, ja kalliita liinavaatteita, ja purppuraa ja silkkiä, ja tulipunaista, ja kaikkinaisia kalliita puita, ja kaikkinaisia astioita elefantin luista, ja kaikkinaisia astioita kalleimmista puista, ja vaskesta, ja raudasta, ja marmorista,
13 Ja kanelia ja hyvänhajuisia, ja voidetta, ja pyhää savua, ja viinaa, ja öljyä, ja sämpylöitä, ja nisuja, ja karjaa, lampaita ja hevosia, rattaita, ja orjia ja ihmisten sieluja.
14 Ja hedelmät, joita sinun sielusi himoitsee, ovat sinulta paenneet pois, ja kaikki, jotka lihavat ja kauniit olivat, ne ovat sinusta oljenneet pois, ja ei sinun pidä niitä enää löytämän.
15 Näiden kaluin kauppamiehet, jotka hänestä rikastuneet ovat, pitää taaempana seisoman hänen vaivansa pelon tähden, itkemän ja murehtiman.
16 Ja sanoman: voi, voi suurta kaupunkia! joka puetettu oli kalliilla liinalla ja purppuralla, ja tulipunaisella, ja kullalla yltäkullattu, ja kalliilla kivillä, ja helmillä; yhdellä hetkellä ovat sen kaltaiset rikkaudet hävitetyt.
17 Ja kaikki haahdenhaltiat, ja kaikki haaksiväki, jotka laivoissa asuvat, ja merimiehet, ja jotka merellä vaeltavat, seisoivat taaempana,
18 Ja huusivat, kuin he savun hänen palostansa näkivät, ja sanoivat: kuka on tämän suuren kaupungin verta?
19 Ja he heittivät multaa päittensä päälle, huusivat, itkivät ja murehtivat, sanoen: voi, voi suurta kaupunkia! jossa kaikki rikastuneet ovat, joilla laivat meressä olivat, hänen kalliista kaluistansa; yhdellä hetkellä on hän hävitetty.
20 Ihastu, taivas, hänestä, ja te pyhät apostolit ja profeetat! sillä Jumala tuomitsee teidän tuomionne hänen päällensä.
21 Ja yksi väkevä enkeli nosti ison kiven, niin kuin myllynkiven, ja heitti sen mereen ja sanoi: näin äkisti pitää suuri kaupunki Babylon heitettämän pois, ja ei häntä pidä enempi löydettämän.
22 Ja kanteleiden soittajain ja laulajain, ja huiluin ja pasuunan soittajain ääni ei pidä enempi sinusta kuuluman, ja ei yhtäkään virkamiestä yhdestäkään virasta pidä enempi sinussa löydettämän, ja myllyn ääni ei pidä enempi sinussa kuuluman;
23 Ja kynttilän valkeus ei pidä sinussa enää valistaman, ja yljän ja morsiamen ääni ei pidä enää sinussa kuuluman; sillä sinun kauppamiehesi olivat maan päämiehet, ja sinun noitumisesi kautta ovat kaikki pakanat eksyneet.
24 Ja hänessä on profeettain ja pyhäin veri löydetty, ja kaikkein niiden, jotka maan päällä tapetut ovat.

IHMISTEKOINEN VÄÄRÄ PYHYYS, RAAMATUN VASTAISTA KATOLILAISUUDESSA

Vaikka vastauskonpuhdistus on ollut katolilaisuudessa, siinä on edelleen vääriä opetuksia ja tulkintoja, pohja on väärä. Ilman Pyhää Henkeä omaavasta  kuolleesta, väärästä, sanan siemenestä ei tule elävää ja hyvää, vaikka se tehtäisiin keinotekoisesti samannäköiseksikin kuin elävä Jumalan sana ja sen tuoma tulos ja hedelmät tehtäisiin näyttämään oikeilta.

Kirkolliskokoukset ovat lisänneet raamatun opetukseen omia tulkintojaan ja oppejaan, vaikka raamatun opetukseen ei pidä mitään lisää eikä ottaa pois.

Paavi on Jumalan sijainen ja hänellä on avainten valta, joka olisi peritty Pietarilta. Avainten valta antaa syntejä anteeksi kuuluu kaikille Pietarinkin antaman tunnustuksen mukaan uskoville, jotka ensin itse ovat saaneet syntinsä anteeksi.

2. Tess. 2:4  Joka on vastaan seisoja, ja korottaa itsensä kaikkein päälle, mikä jumalaksi taikka jumalanpalveluksi kutsutaan, niin että hän istuttaa itsensä Jumalan temppeliin niin kuin Jumala, ja tekee itsensä jumalaksi. Myös nykyisin on tämä sama ilmiö maallistuneessa luterilaisessa kirkossa. Synninpäästöä julistetaan perusteena pappisvirka, kun on muka Jumalan palvelija, vaikka se on Pyhän Hengen virka eikä pelkästään sanan virka. Mikä ei periydy kirkon virkajärjestyksellä, vaan sen mukaan kuin armo on tapahtunut, kun itse ensin on saatu synnit anteeksi Jumalan valtakunnan evankeliumilla.
Ihmisiä korotetaan pyhimyksiksi, pyhimysten palvonta. Oma vanhurskaus, oma pyhitys, farisealaisuus.

Kiirastulioppi. Raamatun mukaan helvetin tuli on iankaikkinen.

Pakkorippioppi. Hyvitykset. Hyvillä teoilla yritetään ansaita autuutta, vaikka se on yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen ansion tähden.


Kieltävät menemästä naimisiin pappeja
1. Tim. 4:3  Ja kieltävät naimasta ja ottamasta ruokaa, jonka Jumala loi uskollisille kiitoksella nautittavaksi ja niille, jotka totuuden ymmärtäneet ovat.
Pyhää Henkeä ei ole
1. Tess. 1:5  Että meidän evankeliumi on teidän tykönänne ollut, ei ainoastansa puheessa, vaan myös voimassa ja Pyhässä Hengessä, ja vahvassa tiedossa; niin kuin te tiedätte, minkä kaltaiset me teidän tykönänne teidän tähtenne olimme.
2. Tim. 3:5  Joilla on jumalinen meno olevinansa, mutta sen voiman he kieltävät pois. Karta siis sen kaltaisia.
Room. 1:16  Sillä en minä häpeä Kristuksen evankeliumia; sillä se on Jumalan voima itse kullekin uskovaiselle autuudeksi. Ensin juutalaiselle, niin myös kreikkalaiselle.
Matt. 7:15  Mutta kavahtakaa teitänne vääristä profeetoista, jotka teidän tykönne lammasten vaatteilla tulevat, mutta sisältä he ovat raatelevaiset sudet.
Ap. t. 20:29  Sillä minä tiedän minun lähtemiseni jälkeen tulevan teidän sekaanne hirmuiset sudet, jotka ei laumaa säästä.
2. Kor. 6:15  Ja mikä sovinto on Kristuksella belialin kanssa? taikka mikä osa on uskovaisella uskottoman kanssa?
Room. 10:3  Sillä ei he ymmärrä Jumalan vanhurskautta, vaan pyytävät omaa vanhurskauttansa vahvistaa, eikä ole Jumalan vanhurskaudelle kuuliaiset:

 MAALLISTUNUT, MONIOPPINEN NYKYINEN LUTERILAINEN KIRKKO TARVITSISI USKONPUHDISTUSTA

Ennen Jeesuksen ensimmäistä tulemista maan päälle ihmisenä oli sen aikaisessa synagoogassa muutama oikein uskova Pyhän Hengen omaava pappi, kuten Sakarias.
Samoin on ollut katolilaiseen kirkkoon kuuluvien joukossa ennen uskonpuhdistusta muutamia oikein uskovia ja Pyhän Hengen omaavia.
Samoin on nykyiseen luterilaiseen kirkkoon kuuluvien joukossa muutamia oikein uskovia ja Pyhän Hengen omaavia.
Voimakas maallistuminen ja väärät opetukset näkyvät luterilaisen kirkon toiminnassa: Kevyt turmeltunutta ihmisten luontoa ruokkiva musiikki, tanssi, teatteri. Raskauden ehkäisykin voidaan hyväksyä. Nainen sananpalvelijana, pappina vastoin raamattua, Jumalan ja Jeesuksen säätämystä. Hengellinen huoruus – hyväksytään monenlaista raamatun vastaista opetusta, ekumenia. Osa hyväksyy jo homo- ja lesboliitot. Jne.
Voi olla että Jeesuksen seuraajat ajetaan pois luterilaisesta kirkosta tai he voivat joutua tulevaisuudessa lähtemään siitä, jos nykyinen luterilainen kirkkokin vielä enemmän pimenee.

KRISTUS ON PERUSTUS, EI KUKAAN IHMINEN EIKÄ IHMISTEN MUOKKAAMAT OPIT

Jeesus viittaa tämä-sanalla itseensä
Matt. 16:18  Mutta minä myös sanon sinulle: sinä ole Pietari, ja tämän kallion päälle tahdon minä rakentaa minun seurakuntani, ja helvetin portit ei pidä häntä voittaman.
Joh. 2:19  Jeesus vastasi ja sanoi heille: jaottakaa maahan tämä temppeli, ja minä tahdon sen kolmantena päivänä rakentaa ylös.
1. Kor. 3:17  Jos joku Jumalan temppelin turmelee, sen Jumala turmelee; sillä Jumalan temppeli on pyhä, niin kuin tekin olette.
1. Kor. 6:19  Vai ettekö te tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, joka teissä on, jonka te Jumalalta saitte, ja ettepä te ole teidän omanne?
2. Kor. 6:16  Eli kuinka Jumalan temppeli sopii epäjumalain kanssa? Sillä te olette elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala sanoo: minä tahdon heissä asua ja heissä vaeltaa, ja minä tahdon olla heidän Jumalansa, ja heidän pitää oleman minun kansani.

KRISTUS-KALLIO

1. Kor. 10:4  Ja kaikki yhtäläistä hengellistä juomaa juoneet; sillä he joivat siitä hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; mutta se kallio oli Kristus.
Matt. 7:24  Sen tähden jokaisen, joka minulta nämä puheet kuulee ja ne tekee, vertaan minä toimelliseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
Matt. 16:18  Mutta minä myös sanon sinulle: sinä ole Pietari, ja tämän kallion päälle tahdon minä rakentaa minun seurakuntani, ja helvetin portit ei pidä häntä voittaman.
Luuk. 6:48  Hän on sen ihmisen kaltainen, joka huoneensa rakensi, ja kaivoi syvään, ja pani perustuksen kallion päälle. Kuin siis vuo tuli, sysäsi virta sitä huonetta, ja ei voinut häntä liikuttaa; sillä se oli perustettu kallion päälle.
1. Piet. 2:7-8  Teille siis, jotka nyt uskotte, on hän kallis; mutta uskottomille on se kivi, jonka rakentajat hyljänneet ovat, kulmakiveksi tullut, ja loukkauskiveksi, ja pahennuksen kallioksi, Nimittäin niille, jotka itsensä sanaan loukkaavat, ja ei sitä usko, johonka he myös asetetut olivat.

AVAINTEN VALTA JA JUMALAN ELÄVÄ SANA

Jumalalla, Jeesuksella on avainten valta, jonka hän on antanut omilleen, joiden kautta Jeesus käyttää avainten valtaansa.
Matt. 16:19  Ja minä annan sinulle taivaan valtakunnan avaimet: ja mitä sinä maan päällä sidot, pitää sidotun oleman taivaissa, ja mitä sinä päästät maan päällä, sen pitää oleman päästetyn taivaissa.
Joh. 20:22-23  Ja kuin hän nämä sanonut oli, puhalsi hän heidän päällensä ja sanoi heille: ottakaa Pyhä Henki: oille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan, ja joille te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt.
Luuk. 7:49  Niin rupesivat ne, jotka myös aterioitsivat, sanomaan keskenänsä: kuka tämä on, joka synnitkin anteeksi antaa?
Luuk. 20:2  Ja puhuivat hänelle, sanoen: sano meille, millä vallalla sinä tätä teet? eli kuka sinulle tämän vallan on antanut?
Luuk. 8:8  Ja muutama lankesi hyvään maahan, ja kuin se kävi ylös, teki se satakertaisen hedelmän. Kuin hän tämän sanoi, huusi hän: jolla on korvat kuulla, se kuulkoon.
Luuk. 8:11  Mutta tämä on vertaus: siemen on Jumalan sana.
Joh. 4:14  Mutta joka siitä vedestä juo, jonka minä hänelle annan, ei hän janoo iankaikkisesti; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kuohuu iankaikkiseen elämään.
Matt. 18:18  Totisesti sanon minä teille: kaikki, mitä te maan päällä sidotte, pitää myös oleman sidotut taivaissa: ja kaikki, mitä te päästätte maan päällä, pitää myös oleman päästetyt taivaassa.
Kun on saanut synnit anteeksi on tullut Jeesuksen opetuslapseksi. Näin suurikin, mutta armahdettu syntinen voi julistaa muillekin syntejä anteeksi, päästää synneistä.


Jes. 22:22  Ja panen Davidin huoneen avaimen hänen olallensa, että hän avaa, ja ei kenkään sulje, että hän sulkee, ja ei kenkään avaa.
Ilm. 3:7  Ja Philadelphian seurakunnan enkelille kirjoita: näitä sanoo se Pyhä, se totinen, jolla on Davidin avain, joka avaa ja ei yksikään sulje, joka sulkee ja ei yksikään avaa;
Jumala, Jeesus, Pyhä Henki kuitenkin antaa parannuksen armon ja vaikuttaa avainten vallassa, ei ihmiset, Jeesuksen omat, vaikka heille on annettu avainten valta.
Ilm. 1:18  Ja elävä, ja olin kuollut, ja katso, minä olen elävä iankaikkisesta iankaikkiseen, amen! Ja minulla on helvetin ja kuoleman avaimet.
Joh. 1:1  Alussa oli sana, ja se Sana oli Jumalan tykönä, ja Jumala oli se Sana. Tämä oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki ovat sen kautta tehdyt, ja ilman sitä ei ole mitään tehty, joka tehty on. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus, Ja valkeus paistaa pimeydessä, jota ei pimeys käsittänyt.
Joh. 1:14  Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän seassamme, (ja me näimme hänen kunniansa niinkuin ainoan Pojan kunnian Isästä,) täynnä armoa ja totuutta.
Joh. 6:56  Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, hän on minussa ja minä hänessä.
Joh. 6:51  Minä olen elävä leipä, joka taivaasta tuli alas: se joka tästä leivästä syö, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, jonka minun pitää antaman maailman elämän edestä.
Joh. 6:52  Niin juutalaiset riitelivät keskenänsä, sanoen: kuinka tämä taitaa antaa lihansa meille syödä?
Joh. 6:53  Jeesus sanoi heille: totisesti, totisesti sanon minä teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, niin ei ole elämä teissä.
1. Joh. 5:8  Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.
Henki = Pyhä Henki, Pyhässä Hengessä. Vesi = Evankeliumi, synninpäästö, Jumalan sana. Veri = Uhriveri, Jeesukseen uhriin perustuva pelastus
Joh. 6:54  Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, hänellä on iankaikkinen elämä, ja minä olen herättävä hänen viimeisenä päivänä.
Joh. 6:50  Tämä on se leipä, joka taivaasta tuli alas, ja joka siitä syö, ei hänen pidä kuoleman.
Joh. 6:58  Tämä on se leipä, joka taivaasta tuli alas: ei niin kuin teidän isänne söivät mannaa ja kuolivat: Joka tätä leipää syö, hän saa elää iankaikkisesti.
1. Kor. 3:10  Sen Jumalan armon jälkeen, joka minulle annettu on, olen minä perustuksen laskenut, niin kuin taitava rakentaja, vaan toinen sen päälle rakentaa; mutta katsokaan jokainen, kuinka hän sen päälle rakentaa.

PERUSTUS

1. Kor. 3:11  Sillä muuta perustusta, ei taida yksikään panna, vaan sen, joka pantu on, joka on Jeesus Kristus.
Ef. 2:20-22  Apostolien ja profeettojen perustuksen päälle rakennetut, jossa Jeesus Kristus paras kulmakivi on, Jonka päälle kaikki rakennus toinen toiseensa liitetään ja kasvaa pyhäksi temppeliksi Herrassa, Jonka päälle te myös rakennetaan Jumalalle asuinsiaksi Hengessä.
Jes. 28:16  Sen tähden sanoo Herra, Herra: katso, minä lasken Siioniin perustuskiven, koetellun kiven, kalliin kulmakiven, joka hyvin on perustettu: joka uskoo, ei hänen pidä peljästymän.
Jes. 51:16  Minä panen sanani sinun suuhusi, ja peitän sinun käteni varjolla, että minä taivaan istuttaisin, ja maan perustaisin ja sanoisin Siionille: sinä olet minun kansani.
Sak. 8:9  Näin sanoo Herra Zebaot: vahvistakaa kätenne, te jotka tällä ajalla nämä sanat kuulette profeettojen suun kautta, sinä päivänä, jona Herran Zebaotin huoneen perustus laskettiin, sen rakennettavaksi.
1. Tim. 3:15  Mutta jos minä viivyn, ettäs tietäisit kuinka sinun pitää Jumalan huoneessa vaeltaman, joka on elävän Jumalan seurakunta, totuuden patsas ja perustus.
2. Tim. 2:19  Mutta Jumalan vahva perustus kuitenkin pysyy, joka tällä kiinnitetty on: Herra tuntee omansa: ja lakatkaan jokainen vääryydestä, joka Kristuksen nimeä mainitsee.
Hepr. 11:10  Sillä hän oli odottanut sitä kaupunkia, jolla perustus oli, jonka rakentaja ja luoja on Jumala.
1. Piet. 3:15  Mutta pyhittäkää Herra Jumala teidän sydämissänne. Olkaa myös aina valmiit vastaamaan jokaista, joka teidän toivonne perustusta tutkistelee, joka teissä on, hiljaisuudella ja pelolla, Ja pitäkää hyvä omatunto, että ne, jotka teitä panettelevat niin kuin pahantekijöitä, häpeäisivät, että he ovat häväisseet teidän hyvän menonne Kristuksessa.
1. Piet. 5:10-11  Mutta Jumala, jolta kaikki armo tulee, joka meitä on kutsunut iankaikkiseen kunniaansa Kristuksessa Jeesuksessa, teitä, jotka vähän aikaa kärsitte, valmistaa, vahvistaa, tukee, perustaa, Sille olkoon kunnia ja väkevyys iankaikkisesta iankaikkiseen! aamen.
Ilm. 21:14  Ja sen kaupungin muurilla oli kaksitoistakymmentä perustusta, ja niissä Karitsan kahdentoistakymmenen apostolin nimet. 

JUMALAN ARMOVALTAKUNTA, SEURAKUNTA, KAUPUNKI, TEMPPELI 
Ilm. 21:19-27  Ja kaupungin muurin perustukset olivat kaikkinaisilla kalliilla kivillä kaunistetut: ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedoni, neljäs smaragdi, Viides sardoniksi, kuudes sardius, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berilli, yhdeksäs topaasis, kymmenes krysopraasi, yksitoistakymmenes hyakinti, kaksitoistakymmenes ametysti. Ja ne kaksitoistakymmentä porttia olivat kaksitoistakymmentä helmeä, ja kukin portti oli yhdestä helmestä; ja kaupungin kadut olivat puhdas kulta, niin kuin lävitse paistavainen lasi. Ja en minä hänessä temppeliä nähnyt; sillä Herra kaikkivaltias Jumala on hänen temppelinsä, ja Karitsa. Ja ei se kaupunki tarvitse aurinkoa eikä kuuta hänessä valistamaan; sillä Jumalan kirkkaus valistaa hänessä, ja hänen valkeutensa on Karitsa. Ja pakanat, jotka autuaaksi tulevat, pitää hänen valkeudessansa vaeltaman, ja maan kuninkaat tuovat kunniansa ja ylistyksensä siihen. Ja ei sen portteja suljeta päivillä; sillä ei siellä yötä pidä oleman. Ja pakanain ylistys ja kunnia tuodaan siihen. Ja ei pidä häneen mitään saastuttavaa tuleman sisälle, taikka sitä, mikä kauhistuksen eli valheen saattaa; vaan ne, jotka Karitsan elämän kirjassa kirjoitetut ovat.
TULEE VÄÄRIÄ TULKINTOJA, JOS EI KOKO RAAMATUN VALOSSA TULKITSE JA JOS PYHÄ HENKI EI AVAA RAAMATTUA.

USKO ILMAN TEKOJA ON KUOLLUT, IHMISEN OMAT TEOT EIVÄT TEE USKOA ELÄVÄKSI, VAAN ELÄVÄ USKO ILMENEE TEOISSA

Jaak. 2:17  Näin myös usko, jos ei hänellä töitä ole, on kuollut itsessänsä.
Jaak. 2:20  Mutta tahdotkos tietää, sinä turha ihminen, että usko ilman töitä kuollut on?
Jaak. 2:26  Sillä niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko on ilman töitä kuollut.
Joh. 6:29  Jeesus vastasi ja sanoi heille: se on Jumalan työ, että te uskotte sen päälle, jonka hän lähetti.
Hes. 37:10  Ja minä ennustin niin kuin hän oli minun käskenyt: niin tuli henki heihin, ja he tulivat eläväksi, ja seisoivat jaloillansa, ja heitä oli sangen suuri joukko.
Joh. 6:63  Henki on se, joka eläväksi tekee, ei liha mitään auta: ne sanat, jotka minä teille puhun, ovat henki ja elämä.
Room. 8:11  Jos nyt sen Henki, joka Jeesuksen kuolleista herätti, asuu teissä, niin myös se, joka Kristuksen kuolleista herätti, on teidän kuolevaiset ruumiinne eläväksi tekevä, sen teissä asuvaisen hengen kautta.
2. Kor. 3:6  Joka meitä soveliaiksi tehnyt on Uuden Testamentin virkaa pitämään, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, vaan Henki tekee eläväksi.
Ef. 2:5  Ja kuin me vielä synnissä kuolleet olimme, on hän meitä Kristuksen kanssa eläväksi tehnyt; (sillä armosta olette te autuaiksi tulleet:)
Jaak. 2:21  Eikö Abraham, meidän isämme, töiden kautta vanhurskautetuksi osoitettu, kuin hän poikansa Iisakin alttarille uhrasi?
Jaak. 2:24  Niin te siis näette, että ihminen töistä vanhurskautetuksi osoitetaan ja ei ainoastansa uskosta.
Luuk. 19:8-10  Mutta Sakkeus seisoi ja sanoi Herralle: katso, Herra, puolen minun tavaraani annan minä vaivaisille; ja jos minä jonkun pettänyt olen, sen minä neljäkertaisesti jälleen annan. Niin Jeesus sanoi hänelle: tänä päivänä on tälle huoneelle autuus tapahtunut, että hänkin on Abrahamin poika. Sillä Ihmisen Poika tuli etsimään ja vapahtamaan sitä, mikä kadonnut oli.

Jer. 23:29  Eikö minun sanani ole niin kuin tuli, sanoo Herra, ja niin kuin vasara, joka vuoren murentaa?


1 Ja, rakkaat veljet! en minä taitanut teille puhua niin kuin hengellisille, vaan niin kuin lihallisille, niin kuin lapsille Kristuksessa.
2 Rieskaa (ternimaitoa) minä olen teille juoda antanut, ja en ruokaa; sillä ette sitä vielä voineet, ja ette vielä nytkään voi.
3 Sillä te olette vielä lihalliset, sillä niin kauan kuin teidän seassanne kateus ja riita ja eripuraisuus on, ettekö te ole lihalliset ja vaella ihmisten tavan jälkeen?
4 Sillä koska joku sanoo: minä olen Paavalin, ja toinen: minä Apollon: ettekö te siis ole lihalliset?
5 Mitäs Paavali on ja mikä Apollo muuta kuin palvelijat, joiden kautta te olette uskoneet, ja niin kuin Jumala kullekin antanut on?
6 Minä olen istuttanut, Apollo on kastanut mutta Jumala on kasvun antanut.
7 Niin ei se mitään ole, joka istuttaa, eikä se, joka kastaa, vaan Jumala, joka kasvun on antaa.
8 Mutta se, joka istuttaa, ja se, joka kastaa, ovat yhtä: kumpikin saa palkkansa työnsä jälkeen.
9 Sillä me olemme Jumalan apulaiset: te olette Jumalan pelto ja Jumalan rakennus.
10 Sen Jumalan armon jälkeen, joka minulle annettu on, olen minä perustuksen laskenut, niin kuin taitava rakentaja, vaan toinen sen päälle rakentaa; mutta katsokaan jokainen, kuinka hän sen päälle rakentaa.
11 Sillä muuta perustusta, ei taida yksikään panna, vaan sen, joka pantu on, joka on Jeesus Kristus.
12 Jos nyt joku rakentaa tämän perustuksen päälle kultaa, hopeaa, kalliita kiviä, puita, heiniä, olkia:
13 Jokainen teko tulee julkiseksi; sillä se päivä sen on selittävä, joka tulessa ilmaantuu: ja minkä kaltainen kunkin teko on, sen tuli koettelee. Tämä tarkoittaa täällä ajassa jo tapahtuvaa Jumalan tulen koetuksen ahjoa, ei viimeistä tuomiota. Ei ole kysymys siis kiirastulesta, joka on lisäys raamattuun ja väärä tulkinta. Tulkaa Jumalan sanan kuuloon seuroihin ja uskovien yhteyteen, niin siellä Pyhän Hengen tuli avaa sanaa ja paljastaa synnit synniksi ja armon armoksi. Teot tulevat julkisiksi kun uskova haluaa tulla tekoineen valkeuteen kaltaisenaan, tunnustaa syntinsä ja ottaa vastaan synninpäästön.
14 Jos jonkun teko pysyy, jonka hän sen päälle rakentanut on, niin hän saa palkan:
15 Jos jonkun teko palaa, niin hän saa vahingon; mutta hän tulee itse autuaaksi, kuitenkin niin kuin tulen kautta.
16 Ettekö te tiedä teitänne Jumalan temppeliksi, ja että Jumalan Henki asuu teissä?
17 Jos joku Jumalan temppelin turmelee, sen Jumala turmelee; sillä Jumalan temppeli on pyhä, niin kuin tekin olette.
18 Älköön kenkään itseänsä pettäkö: jos joku teistä luulee itsensä viisaaksi tässä maailmassa, se tulkoon tyhmäksi, että hän viisaaksi tulisi.
19 Sillä tämän maailman viisaus on hulluus Jumalan tykönä. Sillä kirjoitettu on: hän käsittää taitavat heidän kavaluudessansa,
20 Ja taas: Herra tietää viisasten ajatukset, että ne turhat ovat.
21 Sen tähden älköön yksikään ihmisistä kerskatko; sillä kaikki ovat teidän omanne:
22 Joko se olisi Paavali eli Apollo, eli Keefas, taikka maailma, eli elämä, eli kuolema, taikka nykyiset eli tulevaiset: kaikki ovat teidän,
23 Mutta te olette Kristuksen, vaan Kristus on Jumalan.



2. Piet. 3:15-16  Ja lukekaa meidän Herran Jeesuksen Kristuksen pitkämielisyys teidän autuudeksenne, niin kuin myös meidän rakas veljemme Paavali siitä viisaudesta, joka hänelle annettu on, teille on kirjoittanut, Joka myös jokaisessa kirjassansa näistä puhuu, joissa muutamat ovat työläät ymmärtää, jotka taitamattomat ja huikentelevaiset turmelevat, niin kuin muutkin Raamatut, omaksi kadotukseksensa.

1. Piet. 5:3  Ei myös niin kuin herrat kansansa päälle, vaan olkaa laumalle esikuvaksi.
34 Mutta he vaikenivat; sillä he olivat kamppailleet tiellä keskenänsä, kuka heistä suurin olisi.
35 Ja kuin hän istui, kutsui hän ne kaksitoistakymmentä ja sanoi heille: jos joku tahtoo ensimmäinen olla, sen pitää oleman kaikkein viimeinen ja kaikkein palvelijan.
36 Ja hän otti lapsen ja asetti sen heidän keskellensä. Ja kuin hän otti sen syliinsä, sanoi hän heille:
37 Kuka ikänä yhden sen kaltaisen lapsen korjaa minun nimeeni, se korjaa minun: ja joka minun korjaa, ei hän minua korjaa, vaan sen, joka minun lähetti.
38 Mutta Johannes vastasi häntä sanoen: Mestari, me näimme yhden sinun nimelläsi perkeleitä ajavan ulos, joka ei seuraa meitä, ja me kielsimme häntä, ettei hän seuraa meitä. Oli jo muitakin Jeesukseen uskovia ja lähetettyjä kuin vain 12 opetuslasta. Jokainen joka ensin on itse vastaanottanut synninpäästön uskossa Jeesuksen omilta voi julistaa toisille syntejä anteeksi, ajaa pois pahoja henkiä.
Mark. 6:7  Ja kutsui ne kaksitoistakymmentä, ja rupesi niitä kaksin ja kaksin lähettämään, ja antoi heille voiman saastaisia henkiä vastaan.
Luuk. 10:1  Niin asetti Herra toiset seitsemänkymmentä, ja lähetti heitä kaksin ja kaksin edellänsä joka kaupunkiin ja paikkaan, kuhunka hän itse oli tuleva.
39 Niin Jeesus sanoi: älkää häntä kieltäkö; sillä ei ole ketään, joka tekee voimallisen työn minun nimeni kautta, ja taitaa kohta pahasti puhua minusta.
40 Sillä joka ei ole meitä vastaan, se on meidän edestämme.
41 Sillä kuka ikänä juottaa teitä vesipikarilla minun nimeeni, että te olette Kristuksen, totisesti sanon minä teille: ei hän suinkaan kadota palkkaansa.
42 Ja kuka ikänä pahentaa yhden vähimmistä, jotka uskovat minun päälleni, parempi olisi hänelle, jos myllyn kivi pantaisiin hänen kaulaansa ja heitettäisiin mereen.
NIMELLISET SYNNIT RIPISSÄ POIS, SYNNEISTÄ LUOPUMINEN JA MUUTENKIN ASIOIDEN KORJAAMINEN JUMALAN JA IHMISTEN EDESSÄ, NE TULEVAT USKON HEDELMÄNÄ, EI PAKOLLA:
43 Jos kätesi on sinulle pahennukseksi, niin hakkaa se pois: parempi on sinun käsipuolena elämään mennä, kuin jos sinulla olisi kaksi kättä ja menisit helvettiin, sammumattomaan tuleen,
44 Kussa ei heidän matonsa kuole, eikä tuli sammuteta. Tuntoa kaivelee ja polttelee ikuisesti ja kaikki muu vaiva mitä siellä mahdollisesti on.
45 Ja jos jalkasi on sinulle pahennukseksi, hakkaa se pois: parempi on sinulle, että ontuvana elämään menet, kuin jos sinulla olisi kaksi jalkaa ja heitettäisiin helvettiin, sammumattomaan tuleen,
46 Kussa ei heidän matonsa kuole, eikä tuli sammuteta.
47 Ja jos silmäsi on sinulle pahennukseksi, niin heitä se pois: parempi on sinun silmäpuolena Jumalan valtakuntaan sisälle mennä, kuin jos sinulla olisi kaksi silmää ja heitettäisiin helvetin tuleen,
48 Kussa ei heidän matonsa kuole, eikä tuli sammuteta.
49 Sillä kaikki pitää tulella suolattaman, ja jokainen uhri pitää suolalla suolattaman.
50 Suola on hyvä; mutta jos suola tulee mauttomaksi, millä te sen höystätte? Pitäkää itse teissänne suola, ja rauha teidän keskenänne.

HAKEMISTO