14.1.2017

EKSYTYS, USKONPUHDISTUS JA MUUT VAIHEET ENNUSTETTU RAAMATUSSA - EKUMENIA, PEDOT - KOTKA -VALVOKAA

Kalat verkossa


Hämähäkin verkko

HAKEMISTO


EKSYTTÄJÄT TEKEVÄT SUURIA IHMEITÄ

Biblia 1776
Ilm. 13:14  Ja viettelee maan asuvia niillä ihmeillä, joita hänen oli annettu pedon edessä tehdä, sanoen maan asuville, että he tekisivät pedon kuvan, jolla miekan haava on, ja joka virkosi.

2. Tess. 2:9  Jonka tulemus saatanan vaikutuksen jälkeen tapahtuu, kaikella voimalla ja merkeillä ja petollisilla ihmeillä, 

Ilm. 13:13  Ja tekee suuria ihmeitä, niin että hän saattaa tulenkin putoomaan taivaasta alas maan päälle, ihmisten edestä; 

Matt. 24:24  Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja tekevät suuria ihmeitä ja merkkejä: niin että myös, jos taitais tapahtua, valitutkin eksytettäisiin.
Mark. 13:22  Sillä väärät Kristukset ja väärät prophetat nousevat, ja merkkejä ja ihmeitä tekevät, pettääksensä, jos mahdollinen olis, valituitakin.
Ilm. 19:20  Ja peto otettiin kiinni, ja hänen kanssansa väärä propheta, joka ihmeitä hänen edessänsä teki, joilla hän niitä vietteli, jotka pedon merkin ottivat, ja jotka hänen kuvaansa kumarsivat: nämä kaksi ovat elävältä tuliseen järveen heitetyt, joka tulikivestä paloi.

2. Moos. 7:11  Niin Pharao myös kutsui tietäjät ja noidat, ja Egyptin noidat tekivät myös niin noitumisillansa.
2. Moos. 7:22  Egyptin noidat tekivät myös niin noituuksillansa. Mutta Pharaon sydän paatui, ja ei kuullut heitä: niinkuin Herra sanonut oli.
2. Moos. 8:7  Tekivät myös noidat niin noituuksillansa: ja antoivat sammakot tulla Egyptin maan ylitse.
2. Moos. 8:18  Tekivät myös noidat noituuksillansa niin, täitä matkaan saattaaksensa; vaan ei he taitaneet. Ja täit olivat ihmisissä ja eläimissä.
Matt. 24:5  Sillä monta tulevat minun nimeeni, sanoen: minä olen Kristus! ja viettelevät monta.
Matt. 24:11  Ja monta väärää prophetaa nousevat ja viettelevät monta.
Room. 16:18  Sillä ei senkaltaiset Herraa Jesusta Kristusta palvele, vaan omaa vatsaansa ja viettelevät makeilla puheillansa ja liehakoitsemisellansa yksinkertaisten sydämet.
1. Joh. 2:26  Nämät minä teille niistä kirjoitin, jotka teitä viettelevät.

 

USKONPUHDISTUS YM. VAIHEITA

Kaikista tässä olevista tulkinnoistani en ole täysin varma ja kaikki kohdat eivät ole vielä avautuneetkaan, ennen kuin Jumala ne seurakuntansa kautta avaa ymmärtämään oikein.

Taustaa ennustuksille

Daniel 10

1 Kolmantena Kooreksen, Persian kuninkaan vuonna, ilmoitettiin Danielille, joka myös Belsatsariksi kutsuttiin, totinen asia SUURESTA SODASTA. Ja hän ymmärsi sen asian, ja ymmärrys oli hänellä näyssä.
2 Siihen aikaan murehdin minä Daniel kolme viikkoa.
3 En minä syönyt mitään herkullista ruokaa. Liha ja viina ei tullut minun suuhuni, enkä ollenkaan voidellut itseäni siihen asti kuin kolme viikkoa loppuneet olivat.
4 Neljäntenä päivänä kolmattakymmentä ensimmäisessä kuussa olin minä sen suuren Hiddekelin virran tykönä.
5 Ja nostin silmäni ja näin ja katso, siinä seisoi yksi mies liinaisissa vaatteissa, ja kultainen vyö oli hänen suolissansa.
6 Hänen ruumiinsa oli niin kuin turkoosi, hänen kasvonsa kuin pitkäisen tuli, hänen silmänsä niin kuin tulisoitot, hänen käsivartensa ja jalkansa niin kuin kiiltävä vaski, ja hänen puheensa ääni niin kuin suuri hyminä.
7 Ja minä Daniel näin sen näyn yksinäni, ja ne miehet, jotka minun tykönäni olivat, ei sitä nähneet. Kuitenkin tuli suuri pelko heidän päällensä, että he pakenivat ja lymyttivät heitänsä.
8 Ja minä jäin yksinäni ja näin tämän suuren näyn, ja ei minuun mitään väkeä (=voimaa) jäänyt, ja minä tulin sangen rumaksi, ja ei minussa enää väkeä (=voimaa) ollut.
9 Ja minä kuulin hänen puheensa äänen. Ja kuin minä kuulin hänen puheensa äänen, putosin minä näännyksiin kasvoilleni, ja minun kasvoni olivat maahan päin.
10 Ja katso, yksi käsi tarttui minuun ja auttoi minua ylös polvilleni ja minun kätteni päälle.
11 Ja sanoi minulle: Daniel, sinä otollinen mies. Ota näistä sanoista vaari, joita minä sinun kanssasi puhun ja ojenna itsesi seisomaan, sillä minä olen sinun tykösi nyt lähetetty. Ja kuin hän tämän sanan minun kanssani puhui, ojensin minä itseni ja vapisin.
12 Ja hän sanoi minulle: Älä pelkää Daniel, sillä siitä ensimmäisestä päivästä, kuin sinä sydämestäsi pyysit tietää ja vaivasit sinua sinun Jumalasi edessä, ovat sinun sanasi kuullut. Ja minä olen tullut sinun sanais tähden.
13 Mutta Persian valtakunnan päämies on ollut minua vastaan yhden päivän kolmattakymmentä. Ja katso; MIKAEL, yksi niistä ylimmäisistä päämiehistä, tuli minun avukseni, niin minä pysyin siellä Persian kuningasten tykönä.
14 MUTTA NYT MINÄ TULEN NEUVOMAAN SINUA, KUINKA SINUN KANSALLESI VIIMEISINÄ AIKOINA TAPAHTUU, SILLÄ NÄKY PITÄÄ TAPAHTUMAN HETKEN AJAN PERÄSTÄ.
15 Ja kuin hän näitä minun kanssani puhui, käänsin minä kasvoni maahan päin ja olin ääneti.
16 Ja katso, yksi ihmisen muotoinen rupesi minun huuliini, niin minä avasin suuni ja puhuin ja sanoin sille, joka seisoi minun edessäni: Minun herrani, minun jäseneni vapisevat siitä näystä, ja ei minussa ole enää ensinkään väkeä (=voimaa).
17 Ja kuinka taitaa minun herrani palvelija puhua minun herrani kanssa, ettei minussa ensinkään enää väkeä ole, eikä myös minussa enää henkeä ole.
18 Niin rupesi taas minuun ihmisen muotoinen ja vahvisti minua.
19 Ja sanoi: Älä pelkää, sinä otollinen mies, rauha olkoon sinulle! Vahvista sinua ja rohkaise sinua! Ja kuin hän minun kanssani puhui, vahvistuin minä ja sanoin: Puhu minun herrani, sillä sinä olet minun vahvistanut.
20 Ja hän sanoi: Tiedätkös, minkä tähden minä olen tullut sinun tykösi? Nyt minä jälleen menen sotimaan persian päämiehen kanssa. Mutta kuin minä menen pois, katso, niin tulee Kreikan maan päämies.
21 Kuitenkin tahdon minä sinulle ilmoittaa, mitä kirjoitettu on, että se pitää totisesti tapahtuman. Ja ei kenkään ole, joka minua auttaa häntä vastaan, vaan teidän päämiehenne Mikael!



Vaiheet Jeesuksen ensimmäiseen tulemiseen ja alkuseurakuntaan

Daniel 11

1 Niin minä myös seisoin hänen kanssansa ensimmäisenä Dariuksen meediläisen vuotena, auttamassa ja vahvistamassa häntä.
2 ja nyt minä ilmoitan sinulle totuuden: Katso, kolme kuningasta pitää vielä persiassa oleman, vaan neljäs saa enemmän rikkautta, kuin kaikki muut. Ja koska hän rikkaudessansa väkeväksi tulee, nostaa hän kaikki Kreikan valtakuntaa vastaan.
3 Sen perästä tulee voimallinen kuningas ja voimallisesti hallitsee. Ja mitä hän tahtoo, sen hän tekee.
4 ja kuin hän korkeimmalle joutunut on, särjetään hänen valtakuntansa ja jaetaan neljään taivaan tuuleen. Ei hänen jälkeen tulevaisillensa eikä sen kaltaisella voimalla, mikä hänellä ollut on, sillä hänen valtakuntansa hävitetään, ja tulee muiden osaksi.
5 Ja etelän kuningas, joka yksi hänen päämiehistänsä on, tulee voimalliseksi. Mutta häntä vastaan tulee myös yksi väkeväksi ja hallitsee, jonka valta on suuri.
6 mutta monikahtain vuotten jälkeen yhdistävät he itsensä toinen toisensa kanssa. Ja etelän kuninkaan tytär tulee pohjan kuninkaan tykö ystävyyttä tekemään. Mutta ei hän pysy käsivarren voimassa. Eikä hänen käsivartensa ole pysyväinen, vaan hän hyljätään niiden kanssa, jotka hänen tuoneet ovat ja sen kanssa, joka hänen siittänyt on ja niiden kanssa, jotka hänen hetkeksi aikaa vahvistaneet olivat.
7 mutta vesa tulee hänen suvustansa, joka tulee sotajoukon voimalla ja menee pohjan kuninkaan vahvoihin paikkoihin ja toimittaa ja voittaa.
8 Ja vie pois heidän jumalansa ja ruhtinaansa ja kalliit kappaleensa hopean ja kullan Egyptiin ja menestyy monikahdat vuodet pohjan kuningasta vastaan.
9 Ja kuin etelän kuningas on vaeltanut hänen valtakuntansa lävitse, palajaa hän omalle maallensa.
10 Vaan hänen poikansa vihastuvat ja kokoavat suuren sotajoukon, ja yksi tulee ja menee edeskäsin niin kuin virta ja taas kehottaa muut vihaan valtakuntaansa vastaan.
11 Silloin julmistuu etelän kuningas ja menee ulos ja sotii pohjan kuningasta vastaan ja kokoaa niin suuren joukon, että toinen joukko hänen käsiinsä annetaan.
12 Ja hän vie pois sen suuren joukon ja paisuttaa sydämensä, että hän on lyönyt niin monta tuhatta maahan. Mutta ei hän siitä väkevämmäksi tule.
13 Sillä pohjan kuningas tulee jälleen ja kokoaa suuremman joukon kuin entinen oli. Ja monikahtain vuotten perästä tulee hän kaiketi suuren sotajoukon ja paljon tavaran kanssa.
14 Ja siihen aikaan asettaa moni itsensä etelän kuningasta vastaan. Korottavat myös muutamat huikentelevaiset sinun kansastasi itsensä ja täyttävät näyn ja lankeavat.
15 Niin pohjan kuningas tulee ja tekee vallit ja voittaa vahvat kaupungit ja etelän käsivarret. Ja hänen paras väkensä ei voi seisoa eikä ole yhtään voimaa vastaan seisoa.
16 Vaan hän, kuin hän tulee hänen tykönsä, tekee tahtonsa jälkeen. Ja ei kenkään taida seisoa hänen edessänsä. Ja hän tulee myös siihen ihanaiseen maahan ja hävittää sen kätensä kautta.
17 Ja kääntää kasvonsa tullaksensa kaiken valtakuntansa voimalla. Mutta hän sopii hänen kanssansa ja antaa tyttärensä hänelle emännäksi, että hän hänen hävittäisi. Mutta ei se menesty hänelle, eikä siitä mitään tule.
18 Sitten kääntää hän itsensä luotoja vastaan ja monta niistä voittaa. Vaan päämies opettaa hänen häpeällä lakkaamaan, ettei hän häntä enää häpäisisi.
19 Ja niin hän jälleen palajaa maansa linnoihin ja loukkaa itsensä ja lankeaa, ettei häntä enää löydetä.
20 Ja hänen sijaansa tulee se, joka vaatijan antaa käydä ympäri valtakunnalle kunniaksi. Mutta muutamain päiväin perästä hän särjetään; ei kuitenkaan vihan eikä sodan kautta.
21 Hänen sijaansa tulee kelvoton mies, jolle kuninkaallinen kunnia ei ollut aiottu. Hän tulee ja menestyy ja saa valtakunnan makeilla sanoilla.
22 Ja käsivarret, jotka niin kuin virta juoksevat, hänen edessänsä virralla voitetaan ja särjetään. Niin myös se päämies, jonka kanssa liitto tehty oli.
23 Sillä sitten kuin hän hänen kanssansa itsensä yhdistänyt on, tekee hän kavalasti häntä vastaan ja menee ylös ja vähällä väellä itsensä vahvistaa.
24 Ja hän menestyy, että hän parhaisiin maan kaupunkeihin tuleva on ja niitä tekee, joita ei hänen isänsä eikä esivanhempansa tehdä taitaneet. Heidän ryöstämisensä, saaliinsa ja tavaransa hän hajottaa ja ajattelee juoniansa heidän linnojansa vastaan kauan aikaa.
25 Ja hän kehottaa voimansa ja sydämensä etelän kuningasta vastaan suurella sotajoukolla. Silloin etelän kuningas tulee kehotetuksi sotaan suuren, väkevän sotajoukon kanssa. Mutta ei hän voi pysyä, sillä häntä vastaan pidetään juonia.
26 Ja juuri ne, jotka hänen leipäänsä syövät, auttavat häntä turmelukseen ja hänen joukkoansa sortamaan, että sangen paljon lyödyksi tulee.
27 Ja molempain kuningasten sydän ajattelee, kuinka he toinen toisellensa vahinkoa tekisivät. Ja yhden pöydän tykönä petollisesti toinen toisensa kanssa puhuvat, vaan ei se menesty, sillä loppu on vielä toiseksi ajaksi määrätty.
28 Ja hän menee taas kotiansa suurella tavaralla, ja asettaa sydämensä sitä pyhää liittoa vastaan. Siinä hän jotakin toimittaa ja niin hän menee kotia omalle maallensa.
29 Määrätyllä ajalla menee hän jälleen etelään päin, mutta ei hänelle menesty toisella erällä, niin kuin ensimmäisellä.
30 Sillä Kittimistä tulevat haahdet häntä vastaan, niin että hän epäilee ja palajaa ja vihastuu sitä pyhää liittoa vastaan. Ja menestyy ja kääntää itsensä ja suostuu niihin, jotka pyhän liiton hylkäävät.
31 Ja hänen käsivartensa pitää hänen puolestansa seisoman. NE SAASTUTTAVAT PYHÄN VAHVISTUKSEN JA SAATTAVAT POIS JOKAPÄIVÄISEN UHRIN JA NOSTAVAT HÄVITYKSEN KAUHISTUKSEN. (Oikean uskon fariseukset, saddukeukset yms. vääristävät ja Jerusalemin hävitys roomalaisilta?)
32 Ja hän saattaa liiton rikkojat ulkokullatuksi makeilla sanoilla. MUTTA SE KANSA, JOKA JUMALANSA TUNTEE, ROHKAISEE ITSENSÄ JA MENESTYY. Alkuseurakunta
33 JA NE YMMÄRTÄVÄISET KANSAN SEASSA OPETTAVAT MONTA. SENTÄHDEN HEITÄ VAINOTAAN MIEKALLA, TULELLA, VANKIUDELLA JA RYÖSTÄMISELLÄ KAUVAN AIKAA. Marttyyrien historia, suuret vainojen ajat
34 Ja kuin he niin kaatuvat, tapahtuu heille kuitenkin vähä apua. Mutta monta menevät heidän tykönsä petollisesti.
35 Ja ymmärtäväisistä muutamat lankeavat, että he koeteltaisiin, puhtaaksi ja selkeäksi tulisivat siihen asti, että loppu tulee, sillä se viipyy vielä määrättyyn aikaan asti.



Alkuseurakunnan mukainen usko vääristyy, ideologiat yms.

36 JA KUNINGAS TEKEE, MITÄ HÄN TAHTOO JA KOROTTAA ITSENSÄ JA YLENTÄÄ ITSENSÄ KAIKKIA VASTAAN, MIKÄ JUMALA ON. JA PUHUU HIRMUISESTI JUMALAIN JUMALAA VASTAAN. JA SE ON HÄNELLE MENESTYVÄ SIIHENASTI KUIN VIHA TÄYTETÄÄN, SILLÄ SE ON PÄÄTETTY, KUINKA KAUAN SE ON OLEVA.
37 ISÄINSÄ JUMALAA EI HÄN TOTTELE, EIKÄ VAIMOIN RAKKAUTTA. ELI EI YHDESTÄKÄÄN JUMALASTA LUKUA PIDÄ, SILLÄ KAIKKIA VASTAAN HÄN ITSENSÄ KOROTTAA.
38 Mutta jumalaansa MAOSIMIA (=väkevyys, katolilaisuus, pyhimysten palvonta, väärät hengellisyydet, ateismi, filosofiat yms.?) hän palvelee paikallansa, sitä jumalaa, josta ei hänen isänsä mitään tietäneet, pitää hänen kunnioittaman kullalla, hopealla, kalliilla kivillä ja kauniilla kaluilla.
39 Ja hän on niille, jotka häntä auttavat Maosimia vahvistamaan, sen muukalaisen jumalan kanssa, jonka hän valinnut on, suuren kunnian tekevä. Ja asettaa heitä monen herraksi ja jakaa heille maan palkaksi.
40 Ja lopun ajalla pitää ETELÄN KUNINKAAN (Islam?) hänen kanssansa puskeleman. Ja POHJOISEN KUNINKAAN (protestanttisuus? ) pitää äkisti karkaaman häntä vastaan rattailla, ratsastusmiehillä ja monella haahdella. Ja hänen pitää maakuntiin sisälle menemän ja haaskaaman ja vaeltaman lävitse.
41 Ja ihanaan maahan tuleman, ja monta pitää lankeaman. Mutta nämä pitää hänen kädestänsä pääsemän: Edom, Moab ja Ammonin lasten esikoiset. (Keitä tarkoitetaan?)
42 Ja hänen pitää kätensä maakuntiin ojentaman ja ei Egyptinkään maan pidä häneltä pääsemän.
43 Vaan hänen pitää omistaman itsellensä kullan ja hopean ja kaiken Egyptin tavaran. Lybian ja Etiopian pitää häntä seuraaman.
44 Mutta sanoma idästä ja pohjasta pitää häntä peljättämän. Ja hän käy ulos suuressa vihassa monta kadottamaan ja hukuttamaan.
45 Ja hänen pitää majansa asettaman kahden meren välille, sen ihanan pyhän vuoren tykö siihen asti kuin hänen loppunsa tulee, ja ei kenkään häntä auta.



Viimeisin aika Jeesuksen toiseen tulemiseen

Daniel 12

1 SILLOIN NONSEE SUURI PÄÄMIES MIKAEL, JOKA SINUN KANSAS LASTEN EDESSÄ SEISOO, SILLÄ SURKEA AIKA ON TULEVA, JONKA KALTAISTA EI IKÄNÄ OLE OLLUT SITTEKUIN IHMISET RUPESIVAT OLEMAAN, HAMAAN TÄHÄN AIKAAN ASTI. SILLÄ AJALLA SINUN KANSASI VAPAHDETAAN. KAIKKI, JOTKA KIRJASSA KIRJOITETUT OVAT. (Nykyisin ovat voimakkaat sekä väärien hengellisyyksien että mammonan ja hekuman viettelykset yms. ja media tehostaa niitä)
2 Ja monta, jotka maan tomussa makaavat, heräävät , muutamat iankaikkiseen elämään, ja muutamat iankaikkiseen pilkkaan ja häpeään.
3 Mutta opettajat paistavat, niin kuin taivaan kirkkaus, ja jotka monta opettavat vanhurskauteen, niin kuin tähdet alati ja iankaikkisesti.
4 JA SINÄ DANIEL, PEITÄ NÄMÄT SANAT JA SULJE KIRJAAN HAMAAN VIIMEISEEN AIKAAN ASTI. SILLOIN PITÄÄ SEN TYKÖ MONTA TULEMAN JA SUUREN YMMÄRRYKSEN LÖYTÄMÄN.
5 Ja minä Daniel näin ja katso, kaksi muuta seisoi siellä, toinen tällä virran reunalla ja toinen toisella virran reunalla.
6 Ja hän sanoi sille miehelle, joka oli liinaisilla vaatteilla puetettu, joka seisoi ylempänä virtaa: Koska näiden ihmeitten loppu tulee?
7 Niin minä otin hänestä vaarin, joka liinaisilla vaatteilla puetettu oli, joka seisoi ylempänä virtaa. Ja hän nosti oikean ja vasemman kätensä taivaaseen päin ja vannoi sen kautta, joka iankaikkisesti elää, että sen PITÄÄ AJAN, JA MUUTAMAT AJAT JA PUOLEN AIKAA VIIPYMÄN. JA KUIN PYHÄN KANSAN HAJOITUS SAA LOPUN, SILLOIN KAIKKI NÄMÄT TAPAHTUVAT.
8 Minä tosin kuulin tämän, vaan en minä ymmärtänyt. Ja minä sanoin: Herra, mitä näiden lopulla tapahtunee?
9 Mutta hän sanoi: Mene Daniel, sillä se on peitetty ja suljettu hamaan viimeiseen aikaan.



USKONPUHDISTUS JA JUMALAN SEURAKUNNAN ILMENEMINEN MYÖHEMMINKIN

10 MONTA PUHDISTETAAN, KIRKASTETAAN JA KOETELLAAN, MUTTA JUMALATTOMAT PITÄVÄT JUMALATTOMAN MENON JA JUMALATTOMAT EI NÄITÄ TOTTELE, MUTTA YMMÄRTÄVÄISET OTTAVAT NÄISTÄ VAARIN.
11 JA SIITÄ AJASTA, KUIN SE JOKAPÄIVÄINEN UHRI ON OTETTU POIS JA HÄVITYKSEN KAUHISTUS SINNE PANNAAN, ON TUHANNEN KAKSISATAA JA YHDEKSÄNKYMMENTÄ PÄIVÄÄ. Uskonpuhdistuksen alku noin vuonna 1300 Wycliffe ja sitten myöhemmin Huss, Luther?Vanhan testamentin uhrijumalanpalveluksen loppumisesta, kun tuli uuden liiton aika, kun Jeesus tuli maailmaan ja ristiinnaulittiin, 1290 vuotta?
12 Autuas on, joka odottaa ja ulottuu tuhanteen kolmeensataan ja viiteen päivään neljättäkymmentä.
Vuosi 1335? John Wycliffe 1320 – 31.12.1384?
13 Mutta sinä mene pois, siihen asti kuin loppu tulee ja lepää, ettäs nousisit sinun osaas päiväin lopulla.



Johanneksen ilmestys 14

1 Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella (= Jumalan elävä seurakunta), ja hänen kanssansa sata ja neljä viidettäkymmentä tuhatta, joilla oli hänen Isänsä nimi kirjoitettu heidän otsissansa.
144 000, nykyinen, viimeisten aikojen elävien, oikeiden uskovaisten lukumäärä, mukana eivät ole pienet lapset kaikkialla maailmassa?
2 Ja minä kuulin äänen taivaasta niin kuin paljon veden äänen, ja niin kuin suuren pitkäisen äänen. Ja se ääni, jonka minä kuulin, oli niin kuin kanteleen soittajain, jotka kanteleitansa soittavat,
3 Ja veisasivat niin kuin uutta virttä istuimen edessä, ja neljän eläimen edessä, ja vanhinten. Ja ei yksikään taitanut sitä virttä oppia, paitsi niitä sataa ja neljää viidettäkymmentä tuhatta, jotka maasta ostetut ovat.
4 Nämä ovat ne, jotka ei vaimoin kanssa ole saastutetut (eivät ole saastuttaneet väärien hengellisyyksien saastalla); sillä he ovat neitseet: nämä ovat ne, jotka seuraavat Karitsaa, kuhunka hän menee. Nämä ovat ihmisistä ostetut Jumalalle ja Karitsalle uutiseksi,
5 Joiden suussa ei ole petosta löydetty; sillä he ovat ilman saastaisuutta Jumalan istuimen edessä.
6 Ja minä näin toisen enkelin lentävän taivaan keskitse, jolla IANKAIKKINEN EVANKELIUMI OLI, jota hänen pitää niille ilmoittaman, jotka maan päällä asuvat, ja kaikille pakanoille ja sukukunnille, ja kielille ja kansoille; (elävä evankeliumi pitää saarnattaman kaikille kansoille ja sitten tulee loppu)
7 Joka sanoi suurella äänellä: peljätkää Jumalaa, ja antakaa hänelle kunnia; sillä hänen tuomionsa hetki on tullut: ja kumartakaa ja rukoilkaa sitä, joka taivaan ja maan ja meret ja vesilähteet teki.
8 Ja toinen enkeli seurasi, sanoen: lankesi, lankesi Babylon (katolisuus, ekumenia, monioppisuus), suuri kaupunki; sillä hän oli huoruutensa vihan (a) viinalla kaikki pakanat juottanut.
9 Ja kolmas enkeli seurasi niitä, sanoen suurella äänellä: jos joku petoa ja hänen kuvaansa kumartaa, ja ottaa sen merkin otsaansa taikka käteensä,
10 Sen pitää myös Jumalan vihan viinaa juoman, selkiää viinaa, joka hänen vihansa maljaan kaadettu on; ja häntä pitää tulella ja tulikivellä pyhäin enkeleitten edessä ja Karitsan edessä vaivattaman.
11 Ja heidän vaivansa savu astuu ylös iankaikkisesta iankaikkiseen, ja ei heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, jotka petoa ja hänen kuvaansa kumartavat, ja jos joku on hänen nimensä merkin ottanut.
12 Tässä on pyhäin kärsivällisyys. Tässä ne ovat, jotka Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon pitävät.
13 Ja minä kuulin äänen taivaasta minulle sanovan: kirjoita: autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästä lähtien. Jaa, Henki sanoo: heidän pitää lepäämän töistänsä; sillä heidän tekonsa noudattavat heitä.
14 Ja minä näin, ja katso, valkea pilvi, ja PILVEN PÄÄLLÄ ISTUI IHMISEN POJAN MUOTOINEN, jonka päässä oli kultainen kruunu ja terävä sirppi hänen kädessänsä.
15 Ja toinen enkeli läksi temppelistä, huutaen suurella äänellä pilven päällä istuvaiselle: sivalla sirpilläsi ja leikkaa; sillä SINULLE TULI HETKI LEIKATAKSES, JA ELO ON MAAN PÄÄLLÄ KUIVAKSI TULLUT.
16 Ja se, joka pilven päällä istui, sivalsi sirpillänsä maan päältä, ja maa tuli leikatuksi.
17 Ja toinen enkeli läksi temppelistä, joka taivaassa on, jolla myös terävä sirppi oli.
18 Ja toinen enkeli läksi alttarista, jolla oli valta tulen päälle, ja huusi suurella äänellä sille, jolla terävä sirppi oli, ja sanoi: sivalla terävällä sirpilläsi, ja leikkaa ne viinipuun oksan versot maan päältä; sillä hänen viinamarjansa ovat kypsyneet.
19 Ja enkeli sivalsi terävällä sirpillänsä maan päällä, ja niitti maan viinamäen, ja heitti ne Jumalan vihan suureen kuurnaan.
20 Ja kuurna sotkettiin ulkona kaupungista, ja veri kuurnasta kuohui ulos hamaan orhien suitsiin asti, tuhannen ja kuusisataa vakomittaa.

Johanneksen ilmestys 15

1 Ja minä näin toisen merkin taivaassa, suuren ja ihmeellisen: seitsemän enkeliä, joilla seitsemän viimeistä vitsausta oli; sillä niissä on Jumalan viha täytetty.
2 Ja minä näin niin kuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja ne, jotka pedosta voiton saaneet olivat ja hänen kuvastansa ja hänen merkistänsä ja hänen nimensä luvusta, seisovan lasisen meren päällä, ja heillä oli Jumalan kanteleet, (armon lasinen meri)
3 Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan virttä, sanoen: suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekos, Herra Jumala kaikkivaltias! oikeat ja totiset ovat sinun ties, sinä pyhäin Kuningas!
4 Kuka ei pelkää sinua, Herra, ja sinun nimeäsi ylistä? Sillä sinä yksinäsi pyhä olet; sillä kaikki pakanat tulevat, ja sinun kasvois edessä kumartavat ja rukoilevat: että sinun tuomiosi julistetut ovat.
5 Sitten näin minä, ja katso, todistuksen majan temppeli avattiin taivaassa.
6 Ja temppelistä läksivät seitsemän enkeliä (väärin hengellisyyksien ja oppien täydellisyys), joilla seitsemän vitsausta oli, puetetut puhtailla ja kirkkailla liinavaatteilla, ja vyötetyt rinnoilta kultaisilla vöillä.
7 Ja yksi neljästä eläimestä antoi seitsemälle enkelille seitsemän kultaista maljaa, täynnänsä Jumalan vihaa, joka elää iankaikkisesta iankaikkiseen.
8 Ja temppeli täytettiin savulla Jumalan kunniasta ja hänen voimastansa, ja ei yksikään voinut temppeliin mennä sisälle, siihen asti kuin seitsemän enkelin seitsemän vitsausta täytetyiksi tulivat.

Johanneksen ilmestys 16

1 Ja minä kuulin suuren äänen temppelistä sanovan seitsemälle enkelille: menkää ja vuodattakaa Jumalan vihan maljat maan päälle!
2 Ja ensimmäinen meni ja vuodatti maljansa maan päälle: ja tuli paha ja häijy haava ihmisten päälle, joilla pedon merkki oli, ja niiden päälle, jotka sen kuvaa kumarsivat.
3 Ja toinen enkeli vuodatti maljansa mereen, ja se tuli niin kuin kuolleen veri, ja kaikki eläväiset sielut kuolivat meressä.
4 Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa virtoihin ja vesilähteisiin: ja se tuli vereksi.
5 Ja minä kuulin vetten enkelin sanovan: Herra, sinä olet vanhurskas, joka olet, ja joka oli, ja pyhä, ettäs nämä tuomitsit;
6 Sillä he ovat pyhäin ja profeettain veren vuodattaneet, ja sinä annoit heille verta juoda; sillä he ovat sen ansainneet.
7 Ja minä kuulin toisen (enkelin) alttarilta sanovan: jaa, Herra kaikkivaltias Jumala, sinun tuomiosi ovat totiset ja oikeat.
8 Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon: ja sille annettiin ihmisiä vaivata helteellä tulen kautta.
9 Ja ihmiset tulivat palavaksi suuresta helteestä, ja pilkkasivat Jumalan nimeä, jolla niiden vitsausten päälle valta oli, ja ei tehneet parannusta antaaksensa hänelle kunniaa.
10 Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon istuimelle; ja hänen valtakuntansa tuli pimeäksi, ja he pureskelivat kielensä rikki kivuillansa,
11 Ja pilkkasivat taivaan Jumalaa kipujensa ja haavojensa tähden, ja ei tehneet parannusta töistänsä.
12 Ja kuudes enkeli vuodatti maljansa suuren virran Eufratin päälle: ja sen vesi kuivui, että tie olisi valmistettu itäisille kuninkaille. (islam, hindulaisuus, buddhalaisuus, filosofiat ?)
13 Ja minä näin LOHIKÄÄRMEEN SUUSTA JA PEDON SUUSTA JA VÄÄRÄN PROPHETAN SUUSTA lähtevän kolme rietasta henkeä, sammakkojen muotoista;
14 Sillä he ovat perkeleiden henget, jotka ihmeitä tekevät ja menevät maan ja koko maanpiirin kuningasten tykö, kokoomaan heitä sotaan suurena kaikkivaltiaan Jumalan päivänä.
15 Katso, minä tulen niin kuin varas: autuas on se, joka valvoo ja kätkee vaatteensa, ettei hän alasti kävisi, ettei hänen häpeäänsä nähtäisi.
16 Ja hän on koonnut heitä siihen sijaan, jota kutsutaan hepreaksi Armageddon.
17 Ja seitsemäs enkeli vuodattaa maljansa ilmaan: ja taivaan temppelistä läksi suuri ääni, istuimelta, joka sanoi: se on tapahtunut.
18 Ja äänet tulivat ja pitkäiset ja leimaukset, ja suuri maanjäristys tapahtui, jonka kaltaista ei ole ollut sitten kuin ihmiset tulivat maan päälle, sen kaltainen suuri maanjäristys.
19 Ja se suuri kaupunki tuli kolmeksi osaksi, ja pakanain kaupungit lankesivat; ja se suuri Babylon (katolilaisuus -> ortodoksisuus, roomalaiskatolisuus, protestantit?) muistettiin Jumalan edessä, että hän antaisi hänelle juoma-astian hirmuisen vihansa viinasta;
20 Ja kaikki luodot pakenivat, ja ei vuoria löydetty;
21 Ja suuri rae niin kuin leiviskän paino lankesi alas taivaasta ihmisten päälle. Ja ihmiset pilkkasivat Jumalaa rakeen vitsauksen tähden, sillä sen vitsaus oli sangen suuri.

Johanneksen ilmestys 17

1 Ja tuli yksi seitsemästä enkelistä, joilla seitsemän maljaa oli, ja puhui minun kanssani ja sanoi minulle: tule, minä osoitan sinulle sen suuren porton tuomion, joka paljoin vetten päällä istuu,
2 Jonka kanssa maan kuninkaat huorin tehneet ovat, ja ne, jotka maan päällä asuvat, ovat hänen huoruutensa viinasta juopuneet.
3 Ja hän vei minun hengessä korpeen. Ja minä näin vaimon istuvan verenkarvaisen pedon päällä, täynnänsä pilkkanimiä, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.
4 Ja vaimo oli vaatetettu purppuralla ja verenkarvaisella, ja oli kullalla kullattu, ja kalliilla kivillä ja helmillä, ja piti kädessänsä kultaisen maljan, täynnä kauhistuksia ja hänen huoruutensa riettautta.
5 Ja hänen otsassansa oli nimi kirjoitettu: salaus: suuri Babylon, huoruuden ja maan kauhistuksen äiti.
6 Ja minä näin vaimon juopuneena pyhäin ja Jeesuksen todistajain verestä; ja minä ihmettelin suuresti, kuin minä sen näin.
7 Ja enkeli sanoi minulle, miksi ihmettelet? Minä sanon sinulle vaimon salaisuuden ja pedon salaisuuden, joka häntä kantaa, ja jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.
8 Peto, jonka näit, on ollut ja ei ole, ja se on syvyydestä tuleva ylös (ekumenia toteutuu) ja on kadotukseen menevä: ja ne, jotka maan päällä asuvat, (joidenka nimet ei ole elämän kirjassa maailman alusta kirjoitetut,) ihmettelevät, kuin he näkevät pedon, joka oli ja ei ole, vaikka hän kuitenkin on.
9 Ja tässä on mieli, jolla viisaus on. Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joidenka päällä vaimo istuu.
10 Ja ovat seitsemän kuningasta: viisi ovat langenneet, ja yksi on, ja toinen ei ole vielä tullut, ja kuin hän tulee, niin hänen pitää vähän aikaa pysymän.
11 Ja peto, joka oli ja ei ole, on itse kahdeksas, ja on niistä seitsemästä, ja menee kadotukseen.
12 Ja ne kymmenen sarvea, jotka näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka ei vielä valtakuntaa saaneet ole, mutta niin kuin kuninkaat saavat voiman yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.
13 Näillä on yksi neuvo, ja he antavat pedolle voimansa ja valtansa.
14 Nämä sotivat Karitsan kanssa, ja Karitsa on heidät voittava; sillä hän on herrain Herra, ja kuningasten Kuningas: ja ne, jotka hänen kanssansa ovat, kutsutut ja valitut ja uskolliset.
15 Ja hän sanoi minulle: vedet, jotka näit, kussa portto istuu, ovat kansat ja joukot, ja pakanat ja kielet.
16 Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä pedossa näit, ne pitää porttoa vihaaman, ja pitää hänen hävittämän ja alastomaksi tekevän, ja heidän pitää syömän hänen lihansa, ja sen tulella polttavat.
17 Sillä Jumala on antanut heidän sydämeensä, että he hänen suosionsa jälkeen tekevät, ja että he sen yhdestä tahdosta tekevät, ja antavat valtakuntansa pedolle, siihen asti kuin Jumalan sanat täytetyksi tulevat.
18 Ja vaimo, jonka sinä näit, on suuri kaupunki, jolla on valta maan kuningasten ylitse.

USKONPUHDISTUS yli 500 VUOTTA SITTEN ENNUSTETTU

Johanneksen ilmestys 18

1 JA SITTE NÄIN MINÄ TOISEN ENKELIN TULEVAN ALAS TAIVAASTA, JOLLA OLI SUURI VOIMA: JA MAA VALISTUI HÄNEN KIRKKAUDESTANSA.
2 Ja hän huusi väkevästi suurella äänellä ja sanoi: lankesi, lankesi suuri Babylon, ja on tullut perkeleitten asumasiaksi, ja kaikkein rietasten henkein kätköksi, ja kaikkein rietasten ja vihattavain lintujen kätköksi.
3 Sillä hänen huoruutensa vihan viinasta ovat kaikki pakanat juoneet, ja maan kuninkaat hänen kanssansa huorin tehneet, ja kauppamiehet maan päällä ovat rikastuneet hänen herkkujensa voimasta.
4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: te. minun kansani, LÄHTEKÄÄT ULOS HÄNESTÄ, ETTETTE HÄNEN SYNNEISTÄNSÄ OSALLISIKSI TULISI, ETTETTE MYÖS JOTAKIN HÄNEN VITSAUKSISTANSA SAISI.Luterilaiset lähtivät roomalaiskatolisesta kirkosta pois.
5 Sillä hänen syntinsä ovat ulottuneet hamaan taivaaseen asti, ja Jumala muisti hänen vääryytensä.
6 Maksakaa hänelle niin kuin hänkin maksoi teille, ja kertokaa hänelle kaksinkertaisesti hänen töittensä jälkeen; sillä juoma-astialla, josta hän teille pani sisälle, niin pankaa hänelle kaksinkertaisesti.
7 Niin paljo kuin hän itseänsä kunnioitti ja koreili, niin antakaa hänelle niin paljon vaivaa ja itkua; sillä hän sanoo sydämessänsä: minä istun ja olen kuningatar ja en leski, ja ei minun pidä itkua näkemän.
8 Sen tähden pitää hänen vitsauksensa yhtenä päivänä tuleman: kuolema ja itku ja nälkä, ja hän pitää tulella poltettaman; sillä Herra Jumala on väkevä, joka hänen tuomitsee.
9 Ja häntä pitää itkettämän, ja maan kuninkaat parkuvat häntä, jotka hänen kanssansa huorin tekivät ja hekumassa elivät, kuin he hänen palonsa savun näkevät. (hengellinen huoruus)
10 Ja pitää taaempana seisoman hänen vaivansa pelon tähden ja sanoman: voi, voi suurta kaupunkia Babylonia, väkevää kaupunkia! sillä yhdellä hetkellä tuli sinun tuomiosi.
11 Ja kauppamiehet maan päällä itkevät ja murehtivat häntä, ettei kenkään enempi heidän kalujansa osta:
12 Kulta- ja hopeakaluja, ja kalliita kiviä ja helmiä, ja kalliita liinavaatteita, ja purppuraa ja silkkiä, ja tulipunaista, ja kaikkinaisia kalliita puita, ja kaikkinaisia astioita elefantin luista, ja kaikkinaisia astioita kalleimmista puista, ja vaskesta, ja raudasta, ja marmorista,
13 Ja kanelia ja hyvänhajuisia, ja voidetta, ja pyhää savua, ja viinaa, ja öljyä, ja sämpylöitä, ja nisuja, ja karjaa, lampaita ja hevosia, rattaita, ja orjia ja ihmisten sieluja.
14 Ja hedelmät, joita sinun sielusi himoitsee, ovat sinulta paenneet pois, ja kaikki, jotka lihavat ja kauniit olivat, ne ovat sinusta oljenneet pois, ja ei sinun pidä niitä enää löytämän.
15 Näiden kaluin kauppamiehet, jotka hänestä rikastuneet ovat, pitää taaempana seisoman hänen vaivansa pelon tähden, itkemän ja murehtiman.
16 Ja sanoman: voi, voi suurta kaupunkia! joka puetettu oli kalliilla liinalla ja purppuralla, ja tulipunaisella, ja kullalla päältä kullattu, ja kalliilla kivillä, ja helmillä; yhdellä hetkellä ovat sen kaltaiset rikkaudet hävitetyt.
17 Ja kaikki haahdenhaltiat, ja kaikki haaksiväki, jotka laivoissa asuvat, ja merimiehet, ja jotka merellä vaeltavat, seisoivat taaempana,
18 Ja huusivat, kuin he savun hänen palostansa näkivät, ja sanoivat: kuka on tämän suuren kaupungin verta?
19 Ja he heittivät multaa päittensä päälle, huusivat, itkivät ja murehtivat, sanoen: voi, voi suurta kaupunkia! jossa kaikki rikastuneet ovat, joilla laivat meressä olivat, hänen kalliista kaluistansa; yhdellä hetkellä on hän hävitetty.
20 Ihastu, taivas, hänestä, ja te pyhät apostolit ja profeetat! sillä Jumala tuomitsee teidän tuomionne hänen päällensä.
21 Ja yksi väkevä enkeli nosti ison kiven, niin kuin myllynkiven, ja heitti sen mereen ja sanoi: näin äkisti pitää suuri kaupunki Babylon heitettämän pois, ja ei häntä pidä enempi löydettämän.
22 Ja kanteleiden soittajain ja laulajain, ja huilujen ja pasuunain soittajain ääni ei pidä enempi sinusta kuuluman, ja ei yhtäkään virkamiestä yhdestäkään virasta pidä enempi sinussa löydettämän, ja myllyn ääni ei pidä enempi sinussa kuuluman;
23 JA KYNTTILÄN VALKEUS EI PIDÄ SINUSSA ENÄÄ VALISTAMAN, JA YLJÄN JA MORSIAMEN ÄÄNI EI PIDÄ ENÄÄ SINUSSA KUULUMAN; SILLÄ SINUN KAUPPAMIEHES OLIVAT MAAN PÄÄMIEHET, JA SINUN NOITUMISES KAUTTA OVAT KAIKKI PAKANAT EKSYNEET.
24 JA HÄNESSÄ ON PROPHETAIN JA PYHÄIN VERI LÖYDETTY, JA KAIKKEIN NIIDEN, JOTKA MAAN PÄÄLLÄ TAPETUT OVAT.

Johanneksen ilmestys 19

1 Ja sitten kuulin minä suuren äänen, niin kuin paljolta kansalta taivaassa, sanovan: halleluja! autuus ja ylistys, kunnia ja voima olkoon Herralle meidän Jumalalle!
2 Sillä hänen tuomionsa ovat totiset ja vanhurskaat: että hän on suuren porton tuominnut, joka huoruudellansa maan turmeli, ja on palvelijansa veren sen kädestä kostanut.
3 Ja taas he sanoivat: halleluja! Ja sen savu käy ylös iankaikkisesta iankaikkiseen.
4 Ja neljä kolmattakymmentä vanhinta ja neljä eläintä maahan lankesivat ja rukoilivat Jumalaa, istuimella istuvaista, ja sanoivat: aamen! Halleluja! 24= Mooses, profeetat ja apostolit joiden opetuksen päälle uskotaan?
5 Ja ääni kuului istuimelta, sanoen: kiittäkää meidän Jumalaamme kaikki hänen palvelijansa ja jotka häntä pelkäätte, sekä pienet että suuret.
6 Ja minä kuulin niin kuin paljon kansan äänen, ja niin kuin suuren veden äänen, ja niin kuin suurten pitkäisten äänen, jotka sanoivat: halleluja! sillä Herra kaikkivaltias Jumala on valtakunnan omistanut.
7 Iloitkaamme ja riemuitkaamme, ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja sen emäntä valmisti itsensä.
8 JA HÄNEN ANNETTIIN PUKEA ITSENSÄ PUHTAALLA JA KIILTÄVÄLLÄ KALLIILLA LIINALLA, JOKA KALLIS LIINA ON PYHÄIN VANHURSKAUS.
9 Ja hän sanoi minulle: kirjoita: autuaat ovat ne, jotka ovat Karitsan häihin ehtoolliselle kutsutut. Ja hän sanoi minulle: nämä Jumalan sanat ovat totiset.
10 Ja minä lankesin hänen jalkojensa eteen häntä rukoilemaan. Mutta hän sanoi minulle: katso, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljesi kanssapalvelija ja niiden, joilla Jeesuksen todistus on: kumarra ja rukoile Jumalaa, sillä Jeesuksen todistus on profeettain henki.
11 Ja minä näin taivaan avatuksi, ja katso, VALKIA ORHI=Jumalan elävä sana, ja se, joka sen päällä istui, kutsuttiin uskolliseksi ja totiseksi, ja vanhurskaudella hän tuomitsee ja sotii.
12 Ja hänen silmänsä ovat niin kuin tulen liekki, ja hänen päässänsä on monta kruunua, ja hänellä oli kirjoitettu nimi, jota ei kenkään tietänyt, vaan hän itse.
13 Ja hän oli vaatetettu vereen kastetulla vaatteella. JA SEN NIMI KUTSUTAAN JUMALAN SANAKSI. (Luther: Raamattu on ainoa uskon ohje)
14 Ja sotajoukko, joka taivaassa on, seurasi häntä valkeilla hevosilla, vaatetetut valkealla puhtaalla kalliilla liinalla.
15 Ja hänen suustansa kävi ulos TERÄVÄ MIEKKA =Jumalan sana, jolla hänen pitää pakanoita lyömän, joita hän on hallitseva rautaisella vitsalla. Ja hän on sotkeva kaikkivaltiaan Jumalan närkästyksen ja vihan viinakuurnan.
16 Ja hänellä on vaatteessansa ja reidessänsä nimi kirjoitettu: kuningasten Kuningas ja herrain Herra. =Jeesus Kristus
17 Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, joka huusi suurella äänellä ja sanoi kaikille linnuille, jotka taivaan alla lentävät: tulkaa ja kokoontukaa suuren Jumalan ehtoolliselle.
18 Syömään kuningasten lihaa ja päämiesten lihaa, ja väkeväin lihaa, ja orhien lihaa, ja niillä ajavaisten, ja kaikkein vapaitten ja orjain, sekä pienten että suurten.
19 Ja minä näin pedon, ja maan kuninkaat, ja heidän sotaväkensä koottuna sotimaan sen kanssa, joka oriin päällä istui, ja myös hänen sotaväkensä kanssa.
20 JA PETO OTETTIIN KIINNI, JA HÄNEN KANSSANSA VÄÄRÄ PROPHETA, JOKA IHMEITÄ HÄNEN EDESSÄNSÄ TEKI, JOILLA HÄN NIITÄ VIETTELI, JOTKA PEDON MERKIN OTTIVAT, JA JOTKA HÄNEN KUVAANSA KUMARSIVAT: NÄMÄ KAKSI OVAT ELÄVÄLTÄ TULISEEN JÄRVEEN HEITETYT, JOKA TULIKIVESTÄ PALOI.
21 Ja muut tapettiin miekalla, joka sen suusta kävi ulos, joka oriin päällä istui; ja kaikki linnut ravittiin heidän lihastansa.

Johanneksen ilmestys 20

1 Ja minä näin enkelin astuvan alas taivaasta, jolla oli syvyyden avain ja suuri kahle hänen kädessänsä.
2 Ja hän otti lohikäärmeen kiinni, vanhan madon, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänen TUHANNEKSI VUODEKSI, (uskonnonvapaus => Kun maallinen vaino loppui roomalaiskatolisen kirkon vainoon muutama sata vuotta + uskonpuhdistuksesta maailman lopun aikaan muutama sata = 1000 vuotta?)
3 Ja heitti hänen syvyyteen, ja sulki hänen, ja lukitsi päältä, ettei hänen enempi pitäisi pakanoita viettelemän, siihen asti kuin tuhannen vuotta kuluu; ja sitten pitää hän vähäksi hetkeksi päästettämän.
4 Ja minä näin istuimet, ja he istuivat niiden päällä, ja heille annettiin tuomio; ja niiden sielut, jotka Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden mestatut olivat, ja jotka ei petoa kumartaneet eikä hänen kuvaansa, ja ei ottaneet hänen merkkiänsä otsiinsa taikka käsiinsä; ja he elivät ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
5 Mutta ne muut ei kuolleista virvonneet siihen asti kuin tuhannen ajastaikaa kului. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.
6 Autuas ja pyhä on se, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemisessa (parannuksen armo): niiden ylitse ei ole toisella kuolemalla yhtään valtaa (iankaikkinen ero Jumalasta), VAAN HE TULEVAT JUMALAN JA KRISTUKSEN PAPEIKSI, ja hallitsevat hänen kanssansa tuhannen vuotta.
7 Ja kuin tuhannen vuotta kuluneet ovat, niin saatana päästetään vankeudestansa. Ekumenia
8 Ja hän menee ulos pakanoita viettelemään, jotka neljällä maankulmalla ovat, Gog ja Magog, (väärähengelliset ja julkijumalattomat?) että hän heitä sotaan kokoaisi, joidenka luku on niin kuin meren santa. Jopa 7 miljardia
9 JA HE ASTUIVAT MAAN AVARUUDEN PÄÄLLE, JA PIIRITTIVÄT PYHÄIN LEIRIN JA RAKKAAN KAUPUNGIN. JA TULI LANKESI JUMALALTA TAIVAASTA JA SÖI HEIDÄT.
10 Ja perkele, joka heitä vietteli, heitettiin tuliseen ja tulikiviseen järveen, jossa sekä peto että väärä profeetta oli; ja ne pitää vaivattaman päivää ja yötä iankaikkisesta iankaikkiseen.
11 Ja minä näin suuren valkean istuimen ja sen päällä istuvan, jonka kasvoin edestä maa ja taivas pakeni; ja ei heille löydetty sijaa.
12 Ja minä näin kuolleet, sekä pienet että suuret, seisovan Jumalan kasvoin edessä, ja kirjat avattiin, ja toinen kirja avattiin, joka on elämän, ja kuolleet tuomittiin niistä, mitkä kirjoissa kirjoitetut olivat, töittensä jälkeen.
13 Ja meri antoi ne kuolleet, jotka hänessä olivat, ja kuolema ja helvetti antoi ne kuolleet, jotka heissä olivat: ja ne tuomittiin jokainen töittensä jälkeen.
14 Ja kuolema ja helvetti heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema.
15 JA JOKA EI LÖYDETTY ELÄMÄN KIRJASSA KIRJOITETUKSI, SE HEITETTIIN TULISEEN JÄRVEEN.

Johanneksen ilmestys 21

ARMONVALTAKUNNAN, TAIVAAN KAUTTA KUNNIAN VALTAKUNTAAN IKUISEEN TAIVAASEEN. VANHA JA UUSI LIITTO JA IÄINEN TAIVAS
1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan, sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa katosi, ja ei meri silleen ole.
2 Ja minä Johannes näin pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, astuvan alas taivaasta, Jumalalta valmistetun, niin kuin morsiamen kaunistetun hänen miehellensä.
3 Ja kuulin suuren äänen taivaasta sanovan: katso Jumalan maja ihmisten seassa, ja hän on asuva heidän kanssansa, ja he tulevat hänen kansaksensa, ja itse Jumala on oleva heidän kanssansa ja heidän Jumalansa.
4 Ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, ja ei kuolemaa pidä silleen oleman, eikä itkua, eikä parkua, eikä kipua pidä silleen oleman; sillä ne entiset pois menivät.
5 Ja se, joka istuimella istui, sanoi: katso, minä uudistan kaikki. Ja sanoi minulle: kirjoita! sillä nämä sanat ovat totiset ja vahvat.
6 Ja hän sanoi minulle: Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
7 Joka voittaa, sen pitää kaikki nämä perimän, ja minä olen hänen Jumalansa, ja hänen pitää oleman minun poikani.
8 Mutta pelkureille ja uskottomille, ja hirmuisille, ja murhaajille, ja salavuoteisille, ja velhoille, ja epäjumalisille, ja kaikille valehtelijoille pitää osa oleman siinä järvessä, joka tulesta ja tulikivestä palaa, joka on toinen kuolema.
9 Ja minun tyköni tuli yksi seitsemästä enkelistä, joilla oli seitsemän maljaa täynnä seitsemää viimeistä vitsausta, ja puhui minun kanssani, sanoen: tule, minä osoitan sinulle morsiamen, Karitsan emännän.
10 Ja hän vei minun hengessä suurelle ja korkealle vuorelle, ja osoitti minulle suuren kaupungin, pyhän Jerusalemin, astuvan alas taivaasta Jumalalta,
11 Jolla oli Jumalan kirkkaus; ja sen valkeus oli kaikkein kalleimman kiven muotoinen, niin kuin kirkas jaspis.
12 Ja hänellä oli suuri ja korkea muuri, jolla oli kaksitoistakymmentä porttia, ja porteissa kaksitoistakymmentä enkeliä, ja nimet kirjoitetut, jotka ovat kahdentoistakymmenen Israelin lasten sukukuntain nimet:
13 Idässä kolme porttia, pohjoisessa kolme porttia, etelässä kolme porttia, lännessä kolme porttia.
14 Ja sen kaupungin muurilla oli kaksitoistakymmentä perustusta, ja niissä Karitsan kahdentoistakymmenen apostolin nimet.
15 Ja sillä, joka minun kanssani puhui, oli kultainen ruoko, kaupunkia mitataksensa ja hänen porttejansa ja muuriansa.
16 Ja kaupunki on pantu nelikulmaiseksi, ja hänen pituutensa on niin suuri kuin hänen leveytensä. Ja hän mittasi kaupungin ruo'olla kaksitoistakymmentä tuhatta vakomittaa; ja hänen pituutensa ja leveytensä ja korkeutensa ovat yhtäläiset.
17 Ja mittasi hänen muurinsa, sata ja neljä viidettäkymmentä kyynärää ihmisen mitan jälkeen, joka enkelillä oli.
18 Ja muurin rakennus oli jaspiksesta, ja itse kaupunki puhtaasta kullasta, puhtaan lasin kaltainen.
19 Ja kaupungin muurin perustukset olivat kaikkinaisilla kalliilla kivillä kaunistetut: ensimmäinen perustus oli jaspis, toinen safiiri, kolmas kalkedoni, neljäs smaragdi,
20 Viides sardoniks, kuudes sardius, seitsemäs krysoliitti, kahdeksas berilli, yhdeksäs topasis, kymmenes krysoprasi, yksitoistakymmenes hyakinti, kaksitoistakymmenes ametysti.
21 Ja ne kaksitoistakymmentä porttia olivat kaksitoistakymmentä helmeä, ja kukin portti oli yhdestä helmestä; ja kaupungin kadut olivat puhdas kulta, niin kuin lävitse paistavainen lasi.
22 Ja en minä hänessä temppeliä nähnyt; sillä Herra kaikkivaltias Jumala on hänen temppelinsä, ja Karitsa.
23 Ja ei se kaupunki tarvitse aurinkoa eikä kuuta hänessä valistamaan; sillä Jumalan kirkkaus valistaa hänessä, ja hänen valkeutensa on Karitsa. (Jumalan elävä seurakunta, armonvaltakunta jo maan päällä)
24 JA PAKANAT, JOTKA AUTUAAKSI TULEVAT, PITÄÄ HÄNEN VALKEUDESSANSA VAELTAMAN, JA MAAN KUNINKAAT TUOVAT KUNNIANSA JA YLISTYKSENSÄ SIIHEN.
25 Ja ei sen portteja suljeta päivillä; sillä ei siellä yötä pidä oleman.
26 Ja pakanain ylistys ja kunnia tuodaan siihen.
27 Ja ei pidä häneen mitään saastuttavaa tuleman sisälle, taikka sitä, mikä kauhistuksen eli valheen saattaa; vaan ne, jotka Karitsan elämän kirjassa kirjoitetut ovat.

Johanneksen ilmestys 22

1 Ja hän osoitti minulle puhtaan elämän veden virran, selkiän niin kuin kristallin, vuotavan Jumalan ja Karitsan istuimesta. ARMON VIRTA, ELÄVÄ EVANKELIUMI, SYNNINPÄÄSTÖ
2 Keskellä hänen katuansa ja molemmilla puolilla virtaa seisoi elämän puu, joka kantoi kaksitoistakymmeniset hedelmät, ja antoi hedelmänsä kunakin kuukautena, ja puun lehdet pakanain terveydeksi.
3 Ja ei kirousta pidä silleen ensinkään oleman; vaan Jumalan ja Karitsan istuin pitää hänessä oleman, ja hänen palvelijansa pitää häntä palveleman,
4 Ja näkemän hänen kasvonsa, ja hänen nimensä pitää heidän otsissansa oleman.
5 Ja yötä ei pidä siellä oleman, eikä he tarvitse kynttilää taikka auringon valkeutta; sillä Herra Jumala valaisee heitä: ja heidän pitää hallitseman iankaikkisesta iankaikkiseen.
6 Ja hän sanoi minulle: nämä sanat ovat vahvat ja totiset, ja Herra, pyhäin profeettain Jumala, on enkelinsä lähettänyt osoittamaan palvelijoillensa niitä, mitkä pian tapahtuman pitää.
7 Katso, minä tulen nopeasti. Autuas on se, joka kätkee tämän kirjan profetian sanat.
8 Ja minä Johannes olen se, joka näitä näin ja kuulin. Ja kuin minä näitä kuulin ja näin, lankesin minä maahan rukoilemaan enkelin jalkain eteen, joka minulle näitä osoitti.
9 Ja hän sanoi minulle: katso, ettet sitä tee; sillä minä olen sinun kanssapalvelijasi, ja sinun veljiesi profeettain ja niiden, jotka tämän kirjan sanat kätkevät: kumarra ja rukoile Jumalaa.
10 JA HÄN SANOI MINULLE: ÄLÄ TÄMÄN KIRJAN PROPHETIAN SANOJA LUKITSE; SILLÄ AIKA ON LÄSNÄ.
11 JOKA PAHA ON, SE OLKOON VIELÄ PAHA, JA JOKA SAASTAINEN ON, SE TULKOON VIELÄ SAASTAISEKSI; MUTTA JOKA VANHURSKAS ON, SE TULKOON VIELÄ HURSKAAKSI, JA JOKA PYHÄ ON, SE TULKOON VIELÄ PYHÄKSI.
12 JA KATSO, MINÄ TULEN PIAN, JA MINUN PALKKANI ON MINUN KANSSANI, ANTAMAAN KULLEKIN NIINKUIN HÄNEN TYÖNSÄ ON.
13 Minä olen A ja O, alku ja loppu, ensimmäinen ja viimeinen.
14 Autuaat ovat ne, jotka hänen käskynsä pitävät, että heidän voimansa elämän puussa olisi ja he porteista kaupunkiin sisälle menisivät.
15 MUTTA ULKONA OVAT KOIRAT JA VELHOT, JA HUORINTEKIÄT JA MURHAAJAT, JA EPÄJUMALAN PALVELIAT, JA KAIKKI NE, JOTKA VALHETTA RAKASTAVAT JA TEKEVÄT.
16 Minä Jeesus lähetin minun enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Davidin juuri ja suku, se kirkas kointahti.
17 JA HENKI JA MORSIAN SANOVAT: TULE. JA JOKA KUULEE, SE SANOKAAN: TULE. JOKA JANOO, SE TULKAAN, JA JOKA TAHTOO, SE OTTAKAAN ELÄMÄN VETTÄ LAHJAKSI.
18 MUTTA MINÄ TODISTAN JOKAISELLE, JOKA TÄMÄN KIRJAN PROPHETIAN SANOJA KUULEVA ON: JOS JOKU LISÄÄ NÄIHIN, NIIN JUMALA ON PANEVA HÄNEN PÄÄLLENSÄ NE VITSAUKSET, JOTKA TÄSSÄ KIRJASSA KIRJOITETUT OVAT.
19 JA JOS JOKU TÄMÄN KIRJAN PROPHETIAN SANOISTA OTTAA POIS, NIIN JUMALA OTTAA POIS HÄNEN OSANSA ELÄMÄN KIRJASTA, JA PYHÄSTÄ KAUPUNGISTA, JA NIISTÄ, MITKÄ TÄSSÄ KIRJASSA KIRJOITETUT OVAT.
20 Se, joka näitä todistaa, sanoo: jaa, MINÄ TULEN PIAN: aamen! NIIN TULE, HERRA JESUS!
21 Meidän Herran Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kaikkein kanssanne. Aamen!

AURINKO, KUU JA TÄHDET

Vertauskuvallisesti: Jeesus on armonaurinko evankeliumin valkeus. Kuu on lain valo. Tähdet ovat sananpalvelijat, jumalanlapset ja myös Jumalan kirjoitettu sana. Kirkas tähti on myös Jeesus.
Lopunajalla armonaurinko pimenee, eikä paista enää epäuskoisille, kun Jumala sulkee portit katua vasten. Kuu pimenee, kun Jumalan lain sanakaan ei enää valaise ihmisiä. Kuu muuttuu vereksi: Lain alla olevat väärät hengellisyydetkin julistavat Jeesuksen nimessä ja veressä syntejä anteeksi ilman Pyhää Henkeä. Tähdet putoavat, tulee eriseuroja, kun moni uskovainen jättää oikean elävän uskon ja noudattaa viettelevien henkien opetuksia, menee maailmaan Jumalan valtakunnasta. Kun synti saa vallan, niin rakkaus monessa kylmenee.

Biblia 1776 tekstistä (useita kohtia raamatussa auringosta, kuusta ja tähdistä olen jättänyt pois)
1. Moos. 1:16  Ja Jumala teki kaksi suurta valkeutta: suuremman valkeuden päivää hallitsemaan, ja vähemmän valkeuden yötä hallitsemaan, ja tähdet.
1. Moos. 15:5  Niin hän vei hänen ulos, ja sanoi: katso taivaaseen ja lue tähdet, jos sinä ne taidat lukea. Ja sanoi hänelle: niin sinun siemenes on oleva.
1. Moos. 26:4  Ja enennän sinun siemenes niinkuin taivaan tähdet: ja annan sinun siemenelles kaikki nämät maat: Ja sinun siemenes kautta pitää kaikki kansat maan päällä siunatuksi tuleman:
Kaikki maailman lapset ovat syntyessään uskovaisia, siunattuja.
Matt. 24:14  Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, kaikille pakanoille todistukseksi; ja silloin tulee loppu.
4. Moos. 24:17  Minä saan nähdä hänen, mutta en nyt: minä katselen häntä, vaan en läheltä. Tähti nousee Jakobista, ja valtikka tulee Israelista, ja musertaa Moabin ruhtinaat, ja hävittää kaikki Setin lapset.
5. Moos. 17:3  Ja menee palvelemaan vieraita jumalia, ja kumartaa niitä, aurinkoa, kuuta tahi jotakuta taivaan joukosta, jota en minä käskenyt ole,
Neh. 9:23  Ja sinä enensit heidän lapsensa niinkuin tähdet taivaassa, ja veit heidät siihen maahan, josta sinä heidän isillensä sanonut olit, että heidän piti sinne menemän ja omistaman.
Job 9:7  Hän puhuu auringolle, niin ei se nouse; ja hän lukitsee tähdet.
Job 9:9  Hän tekee Otavan ja Kointähden, Seulaiset ja ne tähdet etelään päin.
Job 25:5  Katso, kuu ei valaise vielä, eikä tähdet ole vielä kirkkaat hänen silmäinsä edessä:
Ps. 19:4  Heidän nuoransa käy ulos kaikkiin maihin, ja heidän puheensa maailman ääreen asti: auringolle hän pani majan heissä.
Ps. 50:1  Asaphin Psalmi. Herra, väkevä Jumala, puhuu, ja kutsuu maailman hamasta auringon koitosta niin laskemiseen asti.
Ps. 72:5  Sinua peljätään, niinkauvan kuin aurinko ja kuu ovat, lapsista niin lasten lapsiin.
Ps. 72:7  Hänen aikanansa vanhurskas kukoistaa, ja on suuri rauha siihen asti, ettei kuuta enää olekaan.
Ps. 72:17  Hänen nimensä pysyy ijankaikkisesti: niinkauvan kuin aurinko on, ulottuu hänen nimensä jälkeentulevaisille; ja he tulevat siunatuksi hänen kauttansa: kaikki pakanat ylistävät häntä.
Ps. 74:16  Päivä ja yö ovat sinun: sinä rakennat valkeuden ja auringon.
Ps. 84:11  Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi: Herra antaa armon ja kunnian: ei hän anna hurskailta mitään hyvää puuttua.
Ps. 89:36  Hänen siemenensä on oleva ijankaikkisesti, ja hänen istuimensa minun edessäni niinkuin aurinko.
Ps. 104:19  Sinä teet kuun aikoja jakamaan, ja aurinko tietää laskemisensa.
Ps. 113:3  Auringon koitosta hänen laskemiseensa asti olkoon Herran nimi kiitetty!
Ps. 121:6  Ettei aurinko sinua polttaisi päivällä, eikä kuu yöllä.
Ps. 136:8  Auringon päivää hallitsemaan; sillä hänen laupiutensa pysyy ijankaikkisesti;
Ps. 136:9  Kuun ja tähdet yötä hallitsemaan; sillä hänen laupiutensa pysyy ijankaikkisesti;
Ps. 147:4  Hän lukee tähdet, ja kutsuu heitä kaikkia nimeltänsä.
Ps. 148:3  Kiittäkäät häntä aurinko ja kuu: kiittäkäät häntä kaikki kirkkaat tähdet.
Saarn. 1:9  Mikä on se, joka on tapahtunut? Se joka myös tästedes tapahtuu. Mikä on se, joka tehty on? Se joka myös edespäin tehdään. Ja ei ole mitään uutta auringon alla.
Saarn. 1:14  Minä katsoin kaikkia töitä, joita auringon alla tehdään, ja katso, se oli kaikki turhuus ja hengen vaiva.
Saarn. 5:18  Katso, minä näin sen hyväksi ja soveliaaksi, että ihminen syö ja juo, ja on hyvällä mielellä kaikessa työssänsä, joka hänellä auringon alla on, elinaikanansa, jonka Jumala hänelle antaa, sillä se on hänen osansa.
Saarn. 11:7  Valkeus on suloinen, ja se on silmille otollinen nähdä aurinkoa.
Saarn. 12:2  Ennenkuin aurinko ja valkeus, kuu ja tähdet pimiäksi tulevat, ja pilvet tulevat jälleen sateen jälkeen,
Jes. 13:10  Ettei tähdet taivaassa, ja hänen kointähtensä paista kirkkaasti; aurinko ylenee synkiästi, ja kuu paistaa pimiästi.
Jes. 14:13  Vaan sinä ajattelit sydämessäs: minä astun taivaaseen, ja korotan istuimeni Jumalan tähtien ylitse: minä istutan itseni todistuksen vuorelle, sille puolelle pohjaa päin.
Jes. 24:23  Ja kuun pitää häpeemän, ja auringon ujoileman, koska Herra Zebaot on tuleva kuninkaaksi Zionin vuorella ja Jerusalemissa; ja hänen vanhimpainsa edessä pitää kunnia oleman.
Jes. 30:26  Ja kuun valo on oleva kuin auringon paiste ja auringon paiste on oleva seitsemän kertaa kirkkaampi kuin seitsemän päivän kirkkaus; kuin Herra sitoo kansansa haavat, ja sen loukkaamat parantaa.
Jes. 38:8  Katso, minä tahdon vetää varjon takaperin Ahaksen Säijäristä, kymmenen juonta, kuin hän on juossut ylitse; ja niin aurinko kävi takaperin kymmenen juonta, jotka hän Säijärissä oli juossut ylitse.
Jes. 49:10  Ei heidän pidä isooman eikä janooman, ei helle eikä aurinko pidä heitä polttaman; sillä heidän armahtajansa johdattaa heitä, ja vie heitä vesilähteille.
Jes. 60:19  Ei auringon pidä enään päivällä sinulle paistaman, eikä kuun valon sinua valaiseman; vaan Herra on sinun ijankaikkinen valkeutes, ja sinun Jumalas on sinun ylistykses.
Jes. 60:20  Ei sinun aurinkos enään laske, eikä kuus kadota valoansa; sillä Herra on sinun ijankaikkinen valkeutes, ja sinun murhepäiväs loppuvat.
Jer. 31:35  Näin sanoo Herra, joka auringon antaa päivällä valkeudeksi, kuun ja tähtien järjestyksen yöllä valkeudeksi: joka meren liikuttaa, että hänen aaltonsa pauhaavat, Herra Zebaot on hänen nimensä:
Dan. 1:20  Ja kuningas löysi heidät, kuin hän heitä tutkisteli kaikissa asioissa, kymmenen kertaa toimellisemmiksi ja ymmärtäväisemmiksi kuin kaikki tähtientutkiat ja viisaat koko valtakunnassansa.
Dan. 2:27  Daniel vastasi kuninkaan edessä ja sanoi: sitä salautta, jota kuningas anoo, ei viisaat, tähtientutkiat, oppineet ja noidat taida kuninkaalle ilmoittaa.
Dan. 8:10  Ja se kasvoi taivaan sotajoukkoon asti ja heitti monikahdat sotajoukosta ja tähdeistä maahan ja tallasi ne.
Dan. 12:3  MUTTA OPETTAJAT PAISTAVAT, NIINKUIN TAIVAAN KIRKKAUS, JA JOTKA MONTA OPETTAVAT VANHURSKAUTEEN, NIINKUIN TÄHDET ALATI JA IJANKAIKKISESTI.
Joel 2:10  Hänen edessänsä vapisee maa, ja taivas värisee: aurinko ja kuu pimenevät, ja tähdet peittävät valkeutensa.
Joel 2:31  AURINGON PITÄÄ MUUTTUMAN PIMIÄKSI, JA KUUN VEREKSI; ENNENKUIN SE SUURI JA HIRMUINEN HERRAN PÄIVÄ TULEE.
Joel 3:15  AURINKO JA KUU PIMENEVÄT, JA TÄHDET PEITTÄVÄT VALKEUTENSA.
Aam. 5:26  Te kannoitte teidän Melekinne majoja, ja teidän epäjumalainne kuvia, teidän jumalainne tähteä, jotka te itse teillenne tehneet olitte.
Aam. 8:9  Sillä ajalla, sanoo Herra, Herra, tahdon minä laskea auringon alas puolipäivästä, ja pimittää maan valkialla päivällä.
Ob. 1:4  Vaikkas ylös korkialle menisit niinkuin kotka, ja tekisit pesäs tähtien keskelle; niin minä kuitenkin syöksen sinun alas sieltä, sanoo Herra.
Miika 3:6  Sentähden pitää teidän näkynne yöksi, ja teidän aavistuksenne pimeydeksi tuleman. Auringon pitää laskeman niiden prophetain ylitse, ja päivän pitää pimenemän heidän päältänsä.
Mal. 1:11  Vaan hamasta auringon koitosta niin laskemiseen asti pitää minun nimeni suureksi tuleman pakanain seassa, ja jokapaikassa pitää minun nimelleni suitsutettaman, ja puhdas ruokauhri uhrattaman; sillä minun nimeni pitää suureksi tuleman pakanain seassa, sanoo Herra Zebaot.
Mal. 4:2  Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on vanhurskauden aurinko koittava, ja autuus hänen siipeinsä alla; ja teidän pitää käymän ulos ja sisälle, lisääntymän niinkuin syöttiläät vasikat.
Matt. 2:7  Silloin kutsui Herodes tietäjät salaa, ja tutkisteli visusti heiltä, millä ajalla tähti ilmestyi,
Matt. 5:45  Että te olisitte teidän Isänne pojat, joka on taivaissa; sillä hän sallii aurinkonsa koittaa niin pahain ylitse kuin hyväinkin, ja antaa sataa niin väärille kuin vanhurskaillekin.
Matt. 13:6  Mutta kuin aurinko nousi, niin he poudittiin, ja ettei heillä ollut juurta, niin he kuivettuivat.
Matt. 17:2  Ja kirkastettiin heidän edessänsä, ja hänen kasvonsa paistivat niinkuin aurinko, ja hänen vaatteensa tulivat valkiaksi niinkuin valkeus.
Mark. 13:24  Mutta niinä päivinä, sen vaivan jälkeen, pitää auringon pimenemän ja kuu ei anna valoansa.
Mark. 13:25  JA TAIVAAN TÄHDET PITÄÄ PUTOOMAN, JA TAIVASTEN VOIMAT PITÄÄ LIIKUTETTAMAN.
Luuk. 23:45  Ja aurinko pimeni, ja templin esivaate repesi kahtia,
Ap. t. 2:20  AURINGON PITÄÄ MUUTTUMAN PIMEYDEKSI JA KUUN VEREKSI, ENNENKUIN SE SUURI JA JULKINEN HERRAN PÄIVÄ ON TULEVA.
Ap. t. 7:43  Ja te kannoitte Molokin majaa ja teidän jumalanne Remphan tähteä, joita kuvia te teitte kumartaaksenne niitä, ja minä tahdon teidät viedä pois edemmä Babelia.
Ap. t. 13:11  Ja nyt katso, Herran käsi on sinun päälläs; ja sinun pitää sokiana oleman eikä näkemän aurinkoa hetkessä aikaa. Ja hänen päällensä lankesi kohta synkeys ja pimeys, ja hän kävi ympäri, etsein kuka häntä kädestä taluttais.
Ap. t. 26:13  Puolipäivän aikaan, rakas kuningas, näin minä tiellä yhden kirkkauden taivaasta, kirkkaamman kuin auringon paisteen, joka valkeus ympäri valaisi minun ja ne, jotka minun kanssani vaelsivat.
Ef. 4:26  Vihastukaat ja älkäät syntiä tehkö, älkäät antako auringon laskea ylitse teidän vihanne,
Hepr. 11:12  Sentähden myös yhdestä, joka niin jo kuollut oli, syntyi monta, niinkuin tähtiä on taivaassa ja niinkuin santaa meren rannassa, joka epälukuinen on.
Jaak. 1:11  Sillä aurinko nousi helteen kanssa ja kuivasi ruohon, ja sen kukkanen varisi, ja hänen kauneutensa katosi; niin myös rikkaan pitää teissänsä lakastuman.
Juud. 1:13  Meren julmat aallot, jotka oman häpiänsä vaahtuvat; eksyväiset tähdet, joille pimeyden kauheus on ijankaikkisesti tähdelle pantu.
Ilm. 1:16  Ja seitsemän tähteä oli hänen oikiassa kädessänsä, ja hänen suustansa kävi ulos kaksiteräinen terävä miekka, ja hänen kasvonsa, niinkuin aurinko paistaa voimassansa.
Ilm. 1:20  Se salaisuus niistä seitsemästä tähdestä, jotka sinä minun oikiassa kädessäni nähnyt olet, ja seitsemän kultaista kynttiläjalkaa. Ne seitsemän tähteä ovat seitsemän seurakunnan enkelit: ja ne seitsemän kynttiläjalkaa, jotka sinä nähnyt olet, ovat seitsemän seurakuntaa.
Ilm. 2:1  Kirjoita Epheson seurakunnan enkelille: näitä sanoo se, joka seitsemän tähteä pitää oikiassa kädessänsä, joka käy seitsemän kultaisen kynttiläjalan keskellä:
Ilm. 3:1  Ja kirjoita Sardin seurakunnan enkelille: näitä sanoo se, jolla ne seitsemän Jumalan henkeä ja ne seitsemän tähteä ovat: minä tiedän sinun tekos; sillä sinulla on nimi ettäs elät, ja olet kuollut.
Ilm. 6:13  Ja tähdet putosivat taivaasta maan päälle, niinkuin fikunapuu fikunansa varistaa, kuin hän suurelta tuulelta häälytetään.
Ilm. 7:2  Ja minä näin toisen enkelin auringon koitosta tulevan ylös jolla oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joiden maata ja merta oli annettu vahingoittaa.
Ilm. 7:16  Ei heidän pidä enään isooman, eikä enään janooman, eikä aurinko lankee heidän päällensä, ei myös yksikään palavuus.
Ilm. 8:10  Ja kolmas enkeli soitti basunalla, ja suuri tähti lankesi taivaasta, palava niinkuin tulisoitto, ja lankesi kolmannen osan virtain ja vesilähdetten päälle.
Ilm. 8:12  Ja neljäs enkeli soitti basunalla, ja kolmas osa auringosta lyötiin, ja kolmas osa kuusta, ja kolmas osa tähdistä, niin että kolmas osa heistä pimeni, ja ei kolmas osa päivästä valaissut, eikä yöstä.
Ilm. 9:2  Ja hän avasi syvyyden kaivon, ja kaivon savu kävi ylös niinkuin suuren pätsin savu, ja aurinko ja ilma pimisi kaivon savusta.
Ilm. 10:1  Ja minä näin toisen väkevän enkelin tulevan alas taivaasta, joka pilvellä puetettu oli, ja taivaan kaari hänen päänsä päällä, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, ja hänen jalkansa niinkuin tulen patsaat.
Ilm. 12:1  Ja suuri ihme ilmestyi taivaassa: vaimo oli puetettu auringolla, ja kuu hänen jalkainsa alla, ja hänen päässänsä kruunu kahdestatoistakymmenestä tähdestä.
Ilm. 12:4  Ja hänen pyrstönsä veti kolmannen osan taivaan tähdistä, ja heitti ne maan päälle. Ja lohikärme seisoi vaimon edessä, joka oli synnyttämällänsä, että kuin hän olis synnyttänyt, se olisi syönyt hänen lapsensa.
Ilm. 16:8  Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon: ja sille annettiin ihmisiä vaivata helteellä tulen kautta.
Ilm. 19:17  Ja minä näin enkelin seisovan auringossa, joka huusi suurella äänellä ja sanoi kaikille linnuille, jotka taivaan alla lentävät: tulkaa ja kokoontukaa suuren Jumalan ehtoolliselle.
Ilm. 21:23  JA EI SE KAUPUNKI TARVITSE AURINKOA EIKÄ KUUTA HÄNESSÄ VALISTAMAAN; SILLÄ JUMALAN KIRKKAUS VALISTAA HÄNESSÄ, JA HÄNEN VALKEUTENSA ON KARITSA.
Ilm. 22:5  JA YÖTÄ EI PIDÄ SIELLÄ OLEMAN, EIKÄ HE TARVITSE KYNTTILÄÄ TAIKKA AURINGON VALKEUTTA; SILLÄ HERRA JUMALA VALAISEE HEITÄ: JA HEIDÄN PITÄÄ HALLITSEMAN IJANKAIKKISESTA IJANKAIKKISEEN.


YLEISKIRKOLLISUUS, EKUMENIA, IHMISTEN YLEINEN MIELIPIDE

Jesaja 4

1 JA SEITSEMÄN VAIMOA TARTTUVAT SILLOIN YHTEEN MIEHEEN, JA SANOVAT: ME TAHDOMME ITSEÄMME ELÄTTÄÄ JA VAATETTAA; ANNA MEITÄ AINOASTAAN SINUN NIMELLÄS NIMITETTÄÄ, ETTÄ HÄVÄISTYKSEMME OTETTAISIIN MEILTÄ POIS. Väärien hengellisyyksien täydellisyys muodostaa ekumeniaa.
2 Sinä päivänä on Herran vesa oleva rakas ja kallis; ja maan hedelmä jalo ja kaunis niiden tykönä, jotka Israelista vapahdetaan.
3 Ja on tapahtuva, että se joka Zionissa jäljellä on, ja se joka Jerusalemissa jäänyt on, pitää pyhäksi kutsuttaman; jokainen kuin kirjoitettu on eläväin seassa Jerusalemissa.
4 Silloin Herra pesee Zionin tytärten saastaisuuden, ja viruttaa Jerusalemin verenviat hänestä pois, tuomitsevan ja polttavan hengen kautta. Jumala seurakuntaa puhdistetaan.
5 Ja Herra saattaa kaiken Zionin vuoren asumisen ylitse, ja kussa ikänä se koottu on, päivällä pilven ja savun, ja tulen paisteen yöllä palamaan; sillä suojelus pitää oleman kaiken kunnian ylitse.
6 Ja maja pitää oleman päivän varjoksi hellettä vastaan, ja turva ja varjelus rajuilmaa ja sadetta vastaan.

IHMISEN SYNTINEN TAHTO, MIELIPIDE, MENEE EDELLE JUMALAN SANAN

2. Tess. 2:3  ÄLKÄÄT ANTAKO KENENKÄÄN TEITÄNNE VIETELLÄ MILLÄÄN TAVALLA; SILLÄ EI HÄN ENNEN TULE KUIN LUOPUMUS TAPAHTUU JA SYNNIN IHMINEN ILMOITETAAN, KADOTUKSEN LAPSI,
2. Tess. 2:4  JOKA ON VASTAANSEISOJA, JA KOROTTAA ITSENSÄ KAIKKEIN PÄÄLLE, MIKÄ JUMALAKSI TAIKKA JUMALANPALVELUKSI KUTSUTAAN, NIIN ETTÄ HÄN ISTUTTAA ITSENSÄ JUMALAN TEMPLIIN NIINKUIN JUMALA, JA TEKEE ITSENSÄ JUMALAKSI.
Ilm. 13:17  Ja ettei kenkään taitanut ostaa eikä myydä, jolla ei se merkki ollut, taikka pedon nimi, eli hänen nimensä luku. Hengellisten asioiden myymistä ja ostamista?
Ilm. 13:18  Tässä on viisaus. Jolla on ymmärrys, laskekaan pedon luvun; sillä se on IHMISEN LUKU, ja hänen lukunsa on kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi.
Dan. 7:25  Hän puhuu Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhät (suuret vainon ajat) ja ROHKENEE AJAT JA LAIN MUUTTAA. MUTTA HE ANNETAAN HÄNEN KÄSIINSÄ YHDEKSI HETKEKSI JA MONIKAHDOIKSI AJOIKSI JA PUOLEKSI AJAKSI.
Ilm. 9:15  Ja ne neljä enkeliä päästettiin, jotka olivat valmiit hetkeksi, ja päiväksi, ja kuukaudeksi ja vuodeksi, tappamaan kolmatta osaa ihmisistä.
Väärät hengellisyydet saa vallan, aiheuttaa myös hengellisen kuoleman?
Myös on ollut suuria maailmansotia?
Ilm. 17:12  Ja ne kymmenen sarvea, jotka näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka ei vielä valtakuntaa saaneet ole, mutta niin kuin kuninkaat saavat voiman yhdeksi hetkeksi pedon kanssa. Nykyisin vääriä hengellisyyksiä on paljon ja ne puskevat sarvillansa aiheuttaen ajallistakin hätää ihmisille?
Ilm. 11:6  Näillä on valta taivasta sulkea, ettei niinä päivinä, joina he profeteeraavat, sataman pidä; ja heillä on valta vesiä vereksi muuttaa, ja löydä maata kaikkinaisella vitsauksella, niin usein kuin he tahtovat. (panna, kirkonkirous, päästön avaimet?)
Ilm. 17:18  Ja vaimo, jonka sinä näit, on suuri kaupunki, jolla on valta maan kuningasten ylitse.
(kirkolla oli paljon valtaa aikoinaan)
Dan. 7:6  Tämän jälkeen minä näin, ja katso, toinen peto oli pardin muotoinen. Hänellä oli neljä linnun siipeä hänen selässänsä, ja sillä pedolla oli neljä päätä, ja hänelle annettiin valta.
Ilm. 16:10  Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon istuimelle; ja hänen valtakuntansa tuli pimiäksi, ja he pureskelivat kielensä rikki kivuillansa, (askeettisuus?)
Ilm. 17:12  Ja ne kymmenen sarvea, jotkas näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka ei vielä valtakuntaa saaneet ole, mutta niinkuin kuninkaat saavat voiman yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.
Ilm. 17:13  Näillä on yksi neuvo, ja he antavat pedolle voimansa ja valtansa.
Ilm. 17:17  Sillä Jumala on antanut heidän sydämeensä, että he hänen suosionsa jälkeen tekevät, ja että he sen yhdestä tahdosta tekevät, ja antavat valtakuntansa pedolle, siihenasti kuin Jumalan sanat täytetyksi tulevat.

EKUMENIAA MUINAISILLA AJOILLA”?

1. Mooseksen kirja 11
4 Ja sanoivat: käykäämme, rakentakaamme meillemme kaupunki ja torni, joka taivaaseen ulottuisi, tehdäksemme meillemme nimeä; ettei meitä hajoitettaisi kaikkiin maihin.
5 Silloin Herra astui alas katsomaan kaupunkia ja tornia, jota ihmisten lapset rakensivat.
6 Ja Herra sanoi: katso, se on yhtäläinen kansa, ja yhtäläinen kieli on kaikkein heidän seassansa, ja he ovat ruvenneet tätä tekemään: ja nyt ei heitä taideta estettää mistään, kuin he ovat aikoneet tehdä. 

PETO, PEDOT RAAMATUSSA HENGELLISENÄ KUVANA

Peto ja pedot kuvaavat vääriä uskontoja, hengellisyyksiä, aatteita ja myös väärää maallista valtaa. Nyt kun on tullut ja tulee ekumenia, protestanttiset ja katoliset ym. ryhmät liittyvät yhteen. Myös maailman ihmisten pimentyneiden mielipiteiden mukaiset aatevirtaukset ja hengellisyydet ovat saaneet valtaa. Ainoastaan oikeat elävät uskovat eivät anna valtaa pedolle, sen kuvalle (joka oli ja on ja on tuleva samankaltainen kuin aikaisemmin) sen merkille (käsityksille, ymmärrykselle jne.) ja nimen luvulle (666 ihmisen luku, ihminen ei Jumala ). Peto kuvaa myös Jumalan rangaistuksia ja eriseuroja, vääriä opettajia, kuten susi. On ollut myös aikoja ja nytkin vielä on aika, jolloin oikein uskovat ovat saaneet olla ilman voimakkaita vainojen aikoja maailman uskontojen joukossa, kun esivalta on suonut uskonnonvapauden.

Biblia 1776 tekstistä.
Ilm. 15:2  Ja minä näin niinkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja ne, jotka pedosta voiton saaneet olivat ja hänen kuvastansa ja hänen merkistänsä ja hänen nimensä luvusta, seisovan lasisen meren päällä, ja heillä oli Jumalan kanteleet,
3. Moos. 26:6  Ja minä annan rauhan teidän maallenne, ja te saatte levätä, ja ei kenkään teitä peljätä, ja minä ajan pahat pedot teidän maaltanne pois, ja miekan ei pidä käymän teidän maanne lävitse.
3. Moos. 26:22  Ja lähetän teidän sekaanne metsän pedot syömään lapsianne, ja karjaanne raatelemaan, ja vähentämään teitä, ja teidän tienne pitää autioksi tuleman.
5. Moos. 7:22  Ja Herra sinun Jumalas karkottaa nämät kansat sinun edestäs, vähitellen toisen toisensa jälkeen: et sinä saa äkisti hukuttaa heitä, ettei metsän pedot lisääntyisi sinua vastaan maan päällä.
5. Moos. 32:24  Nälästä heidän pitää hiukahtuman ja poltetaudilla kulutettaman, ja äkillisellä kuolemalla; minä lähetän metsän petoin hampaat heidän keskellensä, ja kyykärmeen myrkyn.
Job 5:22  Hävityksessä ja nälässä sinä naurat; ja et pelkää metsän petoja.
Job 5:23  Sillä sinun liittos pitää oleman kivien kanssa kedolla, ja maan pedot pitää sinun kanssas rauhallisesti oleman.
Ps. 74:19  Älä siis anna pedolle mettises sielua, ja älä niin ratki unohda sinun köyhäis joukkoa.
Ps. 79:2  He antoivat sinun palveliais ruumiit linnuille taivaan alla ruaksi, ja pyhäis lihan maan pedoille.
Jes. 13:21  Vaan metsän pedot pitää siellä makaaman, ja heidän huoneensa oleman täynnä kauheita petoja, ja yököt pitää siellä asuman, ja siellä liekkiöt hyppelemän,
Jes. 30:6  Tämä on niiden petoin kuorma, jotka etelään päin ovat, kussa vanha ja nuori jalopeura on, tuliset kyykärmeet ja lentäväiset kärmeet murheen ja ahdistuksen maassa. He vievät riistansa varsoilla, ja tavaransa kamelein selässä sille kansalle, joka ei heille ensinkään hyödytykseksi olla taida.
Jes. 32:14  Sillä salit pitää hyljättämän, ja kansan paljous kaupungissa pitää vähenemän; niin että tornit ja linnat pitää tuleman ijankaikkiseksi luolaksi, ja metsän pedoille iloksi, ja laumoille laitumeksi;
Jes. 35:9  Ei siellä jalopeura oleman pidä, eikä joku julma peto mene sitä myöten, eli sieltä löydetä; vaan lunastetut sitä vaeltavat.
Jes. 56:9  Kaikki pedot kedolla, tulkaat ja syökäät, ja kaikki pedot metsässä.
Jer. 15:3  Sillä minä tahdon määrätä heille neljä kuritusta, sanoo Herra: miekan tappamaan, koirat repimään, taivaan linnut ja pedot syömään ja hukuttamaan.
Jer. 27:6  Mutta nyt olen minä antanut kaikki nämät maakunnat palveliani Nebukadnetsarin, Babelin kuninkaan, käteen, ja olen myös antanut hänelle pedot maan päällä, palvelemaan häntä.
Jer. 28:14  Sillä näin sanoo Herra Zebaot Israelin Jumala: minä olen ripustanut rauta-ikeen kaikkien näiden kansain kaulaan, palvelemaan Nebukadnetsaria, Babelin kuningasta, ja heidän pitää palveleman häntä; sillä minä olen myös antanut hänelle pedot kedolta.
Jer. 34:20  Ja tahdon antaa heitä heidän vihollistensa käsiin ja niiden käsiin, jotka heidän henkeänsä väijyvät, niin että heidän ruumiinsa pitää tuleman taivaan linnuille ja maan pedoille ruaksi.
Jer. 50:39  Sentähden pitää petoin ja julmain lintuin siellä asuman, ja yökköin pitää myös siellä asuman; ja ei pidä ikänä enään siinä asuttaman, eikä jonkun siinä oleman suvusta sukuun.
Hes. 5:17  Ja nälän ja pahat pedot tahdon minä antaa tulla teidän sekaanne, ne pitää teitä tekemän lapsettomaksi. Ja siellä pitää ruton ja veren liikkuman sinun seassas ja miekan tahdon minä antaa tulla sinun päälles. Minä Herra olen sen sanonut.
Hes. 14:15  Ja jos minä antaisin tulle pahat pedot maakuntaan, jotka sen tekisivät lapsettomaksi ja hävittäisivät, niin ettei yksikään siellä taitaisi vaeltaa petoin tähden;
Hes. 14:21  Sillä näin sanoo Herra, Herra: kuin minä lähetän ne neljä minun pahaa rangaistustani, miekan, nälän ja pahat pedot, ja ruton Jerusalemiin, hävittämään siellä sekä ihmiset että eläimet;
Hes. 29:5  Ja tahdon paiskata sinun korpeen, sinun ja kaikki sinun virtas kalat; sinun pitää lankeeman kedolla, ja ei jälleen noudetuksi ja kootuksi tuleman; vaan metsän pedoille ja taivaan linnuille ruaksi annan minä sinun.
Hes. 31:6  Kaikki taivaan linnut tekivät pesänsä hänen oksiinsa, ja kaikki pedot kedolla poikivat hänen varpujensa alla, ja hänen varjonsa alla asuivat kaikki suuret kansat.
Hes. 31:13  Ja kaikki taivaan linnut istuivat hänen langenneilla kannoillansa, ja kaikki pedot kedolla nojasivat hänen oksiinsa.
Hes. 33:27  Niin sano heille: näin sanoo Herra, Herra: niin totta kuin minä elän, niin pitää kaikki, jotka korvessa asuvat, miekan kautta lankeeman, ja mitä kedolla on, annan minä pedoille syötää, ja ne jotka linnoissa ja luolissa ovat, pitää ruttoon kuoleman.
Hes. 34:5  Ja minun lampaani ovat hajoitetut, niinkuin ne, joille ei paimenta ole, ja ovat kaikille pedoille ruaksi tulleet, ja ovat peräti hajoitetut,
Hes. 34:8  Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra: että te annatte minun lampaani raatelukseksi ja minun laumani kaikille pedoille ruaksi, ettei heillä ole paimenta, ja minun paimeneni ei pidä lukua minun laumastani; vaan ovat senkaltaiset paimenet, jotka itsiänsä ruokkivat, mutta minun lampaitani ei he tahdo ruokkia;
Hes. 34:28  Ja ei heidän pidä enään pakanoille raatelukseksi oleman, ja ei maan pedot pidä enään heitä syömän, mutta heidän pitää surutoinna ja pelkäämättä asuman.
Hes. 44:31  Mutta joka kuollut on eli metsän pedolta haaskattu, linnusta eli eläimestä, sitä ei pidä pappein syömän.
Dan. 7:3  Ja neljä suurta petoa nousi merestä, aina toinen toisen muotoinen kuin toinen.
Dan. 7:5  Ja katso, toinen peto oli karhun muotoinen ja seisoi yhdellä puolella, ja oli hänen suussansa hammastensa seassa kolme kylkiluuta. Ja hänelle sanottiin: Nouse ja syö paljon lihaa.
Dan. 7:6  Tämän jälkeen minä näin, ja katso, toinen peto oli pardin muotoinen. Hänellä oli neljä linnun siipeä hänen selässänsä, ja sillä pedolla oli neljä päätä, ja hänelle annettiin valta.
Dan. 7:7  Senjälkeen minä näin tässä näyssä yöllä, ja katso, neljäs peto oli kauhia ja hirmuinen ja sangen väkevä, ja hänellä olivat suuret rautaiset hampaat. Söi ympäriltänsä ja murensi ja liian hän tallasi jaloillansa. Se oli myös paljon toisin kuin ne muut pedot, jotka hänen edellänsä olivat, ja hänellä oli kymmenen sarvea.
Dan. 7:11  Minä katsoin niiden suurten puhetten äänen tähden, joita se sarvi puhui; minä katselin, siihen asti, että peto tapettu oli, ja hänen ruumiinsa hukkui, ja tuleen palamaan heitettiin.
Dan. 7:12  Ja muiden petoin valta myös loppui; sillä heillä oli määrätty aika ja hetki, kuinka kauvan kukin oleman piti.
Dan. 7:17  Nämät neljä suurta petoa ovat neljä kuningasta, jotka nousevat maasta.
Dan. 7:19  Sitte minä olisin mielelläni tahtonut tietää totista tietoa neljännestä pedosta, joka paljo toisin oli kuin kaikki ne muut; sangen hirmuinen, jolla rautaiset hampaat ja vaskiset kynnet olivat; joka ympäriltänsä söi ja murensi ja liian jaloillansa tallasi;
Dan. 7:23  Hän sanoi näin: Neljäs peto on neljäs valtakunta maailmassa, joka on erinäinen kaikista valtakunnista. Se syö kaiken maan, tallaa ja turmelee sen.
Dan. 8:4  Sitte minä näin oinaan puskevan sarvillansa länteen päin, pohjaan päin ja etelään päin, ja ei yksikään peto taitanut seisoa hänen edessänsä, eikä hänen käsistänsä pelastettaa, vaan hän teki, mitä hän tahtoi ja tuli suureksi.
Hoos. 2:12  Minä hävitän myös hänen viinapuunsa ja fikunapuunsa, että hän sanoi: Se on minun palkkani, jonka minun rakastajani minulle antaneet ovat; minä teen niistä metsän, että metsän pedot ne syövät.
Hoos. 2:18  Vaan minä tahdon tehdä heille sillä ajalla liiton, petoin kanssa kedolla, lintuin kanssa taivaan alla ja matoin kanssa maan päällä; ja tahdon ottaa pois joutsen, miekan ja sodan maalta, ja annan heidän asua turvallisesti.
Hoos. 13:8  Minä tahdon heitä kohdata niinkuin karhu, jonka pojat ovat otetut pois, ja reväistä heidän paatuneen sydämensä rikki, ja tahdon heidät siellä syödä ylös, niinkuin jalopeura; metsän pedot pitää heidät rikki repimän.
Joel 2:22  Älkäät peljätkö, te pedot kedolla; sillä laitumet korvessa pitää viheriöitsemän, ja puut hedelmänsä kantaman, fikunapuut ja viinapuut kyllä hedelmöitsemän.
Miika 5:8  (5:7) Ja jääneet Jakobista pitää pakanain seassa, monen kansan tykönä oleman, niinkuin jalopeura metsän petoin seassa, ja niinkuin nuori jalopeura lammaslauman seassa, jota ei kenkään voi karkottaa, kuin hän menee lävitse, sotkuu ja repelee.
Mark. 1:13  Ja hän oli siellä korvessa neljäkymmentä päivää, ja kiusattiin perkeleeltä, ja oli petoin seassa; ja enkelit palvelivat häntä.
Ap. t. 11:6  Kuin minä katsoin sen päälle, äkkäsin minä ja näin maan neljäjalkaisia eläimiä, ja petoja, ja matelevaisia, ja taivaan lintuja.
1. Kor. 15:32  Jos minä olen ihmisten tavalla Ephesossa petoin kanssa sotinut, mitä se minua auttaa, ellei kuolleet nouse ylös? Syökäämme ja juokaamme; sillä huomenna me kuolemme.
Hepr. 12:20  Sillä ei he voineet kärsiä niitä, mitkä siinä sanottiin, ja jos joku peto siihen vuoreen sattui, niin se piti kivitettämän eli nuolella ammuttaman lävitse.
Jaak. 3:7  Sillä kaikki luonto, sekä petoin että lintuin ja kärmetten ja merellisten, tehdään lakiaksi, ja on lakiaksi tehty inhimilliseltä luonnolta.
Ilm. 6:8  Ja minä näin, ja katso, hiirenkarvainen orhi, ja joka sen päällä istui, sen nimi oli kuolema; ja helvetti noudatti häntä. Ja hänelle annettiin voima tappaa neljättä osaa maan päältä miekalla ja nälällä, ja surmalla ja pedoilla maan päällä.
Ilm. 11:7  Ja koska he todistuksensa lopettaneet ovat, niin peto, joka astui ylös syvyydestä, on heidän kanssansa sotiva, ja heitä voittava ja tappava heidät.
Ilm. 13:1  (12:18) Ja minä seisoin meren sannalla. (13:1) Ja minä näin pedon merestä astuvan ylös, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja hänen sarvissansa kymmenen kruunua, ja hänen päissänsä pilkan nimi.
Ilm. 13:2  Ja peto, jonka minä näin, oli pardin muotoinen, ja hänen jalkansa olivat niinkuin karhun käpälät, ja hänen suunsa oli niinkuin jalopeurain suu; ja lohikärme antoi sille voimansa, ja istuimensa, ja suuren vallan.
Ilm. 13:3  Ja minä näin yhden hänen päistänsä niinkuin se olis kuoliaaksi haavoitettu ollut, ja hänen kuolemahaavansa parani, ja koko maan piiri ihmetteli sitä petoa,
Ilm. 13:4  Ja kumarsivat lohikärmettä, joka pedolle voiman antoi. Ja he kumarsivat petoa ja sanoivat: kuka on tämän pedon kaltainen? kuka voi sotia häntä vastaan?
Ilm. 13:11  Ja minä näin toisen pedon maasta astuvan ylös, ja hänellä oli kaksi sarvea niinkuin lampaalla, ja hän puhui niinkuin lohikärme.
Ilm. 13:12  Ja se tekee kaiken entisen pedon voiman, sen nähden, ja saattaa maan ja sen asuvaiset ensimäistä petoa kumartamaan, jonka kuolemahaava parantunut oli.
Ilm. 13:14  Ja viettelee maan asuvia niillä ihmeillä, joita hänen oli annettu pedon edessä tehdä, sanoen maan asuville, että he tekisivät pedon kuvan, jolla miekan haava on, ja joka virkosi.
Ilm. 13:15  Ja sallittiin hänelle antaa hengen pedon kuvalle, että pedon kuva myös puhuis, ja tekis, että jokainen, joka ei pedon kuvaa kumarra, pitää tapettaman.
Ilm. 13:17  Ja ettei kenkään taitanut ostaa eikä myydä, jolla ei se merkki ollut, taikka pedon nimi, eli hänen nimensä luku.
Ilm. 13:18  Tässä on viisaus. Jolla on ymmärrys, laskekaan pedon luvun; sillä se on ihmisen luku, ja hänen lukunsa on kuusisataa kuusikymmentä ja kuusi.
Ilm. 14:9  Ja kolmas enkeli seurasi niitä, sanoen suurella äänellä: jos joku petoa ja hänen kuvaansa kumartaa, ja ottaa sen merkin otsaansa taikka käteensä,
Ilm. 14:11  Ja heidän vaivansa savu astuu ylös ijankaikkisesta ijankaikkiseen, ja ei heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, jotka petoa ja hänen kuvaansa kumartavat, ja jos joku on hänen nimensä merkin ottanut.
Ilm. 15:2  Ja minä näin niinkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja ne, jotka pedosta voiton saaneet olivat ja hänen kuvastansa ja hänen merkistänsä ja hänen nimensä luvusta, seisovan lasisen meren päällä, ja heillä oli Jumalan kanteleet,
Ilm. 16:2  Ja ensimäinen meni ja vuodatti maljansa maan päälle: ja tuli paha ja häijy haava ihmisten päälle, joilla pedon merkki oli, ja niiden päälle, jotka sen kuvaa kumarsivat.
Ilm. 16:10  Ja viides enkeli vuodatti maljansa pedon istuimelle; ja hänen valtakuntansa tuli pimiäksi, ja he pureskelivat kielensä rikki kivuillansa,
Ilm. 16:13  Ja minä näin lohikärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän prophetan suusta lähtevän kolme rietasta henkeä, sammakkoin muotoista;
Ilm. 17:3  Ja hän vei minun hengessä korpeen. Ja minä näin vaimon istuvan verenkarvaisen pedon päällä, täynnänsä pilkkanimiä, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.
Ilm. 17:7  Ja enkeli sanoi minulle, miksis ihmettelet? Minä sanon sinulle vaimon salaisuuden ja pedon salaisuuden, joka häntä kantaa, ja jolla on seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.
Ilm. 17:8  Peto, jonkas näit, on ollut ja ei ole, ja se on syvyydestä tuleva ylös ja on kadotukseen menevä: ja ne, jotka maan päällä asuvat, (joidenka nimet ei ole elämän kirjassa maailman alusta kirjoitetut,) ihmettelevät, kuin he näkevät pedon, joka oli ja ei ole, vaikka hän kuitenkin on.
Ilm. 17:11  Ja peto, joka oli ja ei ole, on itse kahdeksas, ja on niistä seitsemästä, ja menee kadotukseen.
Ilm. 17:12  Ja ne kymmenen sarvea, jotkas näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka ei vielä valtakuntaa saaneet ole, mutta niinkuin kuninkaat saavat voiman yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.
Ilm. 17:13  Näillä on yksi neuvo, ja he antavat pedolle voimansa ja valtansa.
Ilm. 17:16  Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä pedossa näit, ne pitää porttoa vihaaman, ja pitää hänen hävittämän ja alastomaksi tekevän, ja heidän pitää syömän hänen lihansa, ja sen tulella polttavat.
Ilm. 17:17  Sillä Jumala on antanut heidän sydämeensä, että he hänen suosionsa jälkeen tekevät, ja että he sen yhdestä tahdosta tekevät, ja antavat valtakuntansa pedolle, siihenasti kuin Jumalan sanat täytetyksi tulevat.
Ilm. 19:19  Ja minä näin pedon, ja maan kuninkaat, ja heidän sotaväkensä koottuna sotimaan sen kanssa, joka oriin päällä istui, ja myös hänen sotaväkensä kanssa.
Ilm. 19:20  Ja peto otettiin kiinni, ja hänen kanssansa väärä propheta, joka ihmeitä hänen edessänsä teki, joilla hän niitä vietteli, jotka pedon merkin ottivat, ja jotka hänen kuvaansa kumarsivat: nämä kaksi ovat elävältä tuliseen järveen heitetyt, joka tulikivestä paloi.
Ilm. 20:4  Ja minä näin istuimet, ja he istuivat niiden päällä, ja heille annettiin tuomio; ja niiden sielut, jotka Jesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden mestatut olivat, ja jotka ei petoa kumartaneet eikä hänen kuvaansa, ja ei ottaneet hänen merkkiänsä otsiinsa taikka käsiinsä; ja he elivät ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
Ilm. 20:10  Ja perkele, joka heitä vietteli, heitettiin tuliseen ja tulikiviseen järveen, jossa sekä peto että väärä propheta oli; ja ne pitää vaivattaman päivää ja yötä ijankaikkisesta ijankaikkiseen.

SUSI


1. Moos. 49:27  BenJamin on raatelevainen susi, aamulla hän syö saaliin, ja ehtoona saaliin jakaa.

Jes. 11:6  Sudet asuvat lammasten seassa, ja pardi makaa vohlain kanssa; vasikka myös ja nuori jalopeura, ja syötinnaudat käyvät yhdessä, ja vähä poikanen kaitsee heitä.
Jes. 65:25  Susi ja lammas pitää ynnä laitumella käymän, jalopeura ja härkä yhdessä korsia syömän, ja käärmeet pitää maata syömän. Ei heidän pidä vahinkoa tekemän, eikä turmeleman koko minun pyhällä vuorellani, sanoo Herra.
Jer. 5:6  Sentähden pitää jalopeuran, joka metsästä tulee, repelemän heidät rikki, ja suden korvesta pitää haaskaaman heitä ja pardin pitää vartioitseman heidän kaupungeitansa, ja kaikki, jotka niistä tulevat ulos, pitää raadeltaman; sillä heidän syntejänsä on juuri monta, ja he ovat paatuneet tottelemattomuudessansa.
Hes. 22:27  Heidän päämiehensä heidän seassansa ovat niinkuin raatelevaiset sudet, verta vuodattamaan ja sieluja surmaamaan ahneutensa tähden.
Hab. 1:8  Hänen hevosensa ovat nopiammat kuin pardit, ja purevaisemmat kuin sudet ehtoolla; hänen ratsasmiehensä vaeltavat lavialta; ja hänen ratsasmiehensä tulevat kaukaa, ja lentävät, niinkuin kotka rientää raadolle.
Sef. 3:3  Hänen päämiehensä ovat hänessä niinkuin kiljuvat jalopeurat, ja hänen tuomarinsa niinkuin sudet ehtoolla, jotka ei mitään jätä huomeneksi.
Matt. 7:15  Mutta kavahtakaat teitänne vääristä prophetaista, jotka teidän tykönne lammasten vaatteilla tulevat, mutta sisältä he ovat raatelevaiset sudet.
Joh. 10:12  Mutta palkollinen, joka ei ole paimen, eikä lampaat ole hänen omansa: kuin hän näkee suden tulevan, niin hän jättää lampaat ja pakenee; ja susi raatelee ja haaskaa lampaat.
Ap. t. 20:29  Sillä minä tiedän minun lähtemiseni jälkeen tulevan teidän sekaanne hirmuiset sudet, jotka ei laumaa säästä.

KOTKA MONIA MERKITYKSIÄ JA EVANKELIUMIN VOITTOKULKU

2. Moos. 19:4  Te olette nähneet, mitä minä Egyptiläisille tehnyt olen: ja kuinka minä olen teitä kantanut kotkan siivillä, ja olen saattanut teidät minun tyköni.
3. Moos. 11:13  Näitä te kauhistukaat linnuista, eikä teidän niitä pidä syömän, sillä ne ovat kauhistus: Kotka, ja luukotka ja kalakotka;
5. Moos. 14:12  Nämät heistä ovat ne, joita ei teidän syömän pidä: kotka, luukotka ja kalakotka,
5. Moos. 28:49  Herra lähettää kansan sinun päälles taampaa maailman äärestä, niinkuin kotka lentäis, kansan, jonka puhetta et sinä ymmärrä,
5. Moos. 32:11  Niinkuin kotka kehoittelee pesäänsä ja laukuilee poikainsa päällä, levittää siipensä, ottaa kunkin heistä ja kantaa siipeinsä päällä,
2. Sam. 1:23  Saul ja Jonatan, rakkaat ja suloiset eläissänsä, ei ole myös kuollessansa eroitetut: liukkaammat kuin kotka ja väkevämmät kuin jalopeurat.
Job 9:26  Ne ovat pois menneet kuin joutuva haaksi, kuin kotka lentää rualle.
Job 39:27  ( 39:30) Lentääkö kotka sinun kädestäs niin korkialle, että hän tekee pesänsä korkeuteen?
Ps. 103:5  Joka suus täyttää hyvyydellä, että sinun nuoruutes uudistetaan niinkuin kotkan.
Sananl. 23:5  Älä lennätä silmiäs sen jälkeen, jota et sinä taida saada; sillä se tekee itsellensä siivet niinkuin kotka, ja lentää taivasta päin.
Sananl. 30:17  Silmä joka häpäisee isäänsä, ja katsoo ylön totella äitiänsä, sen kaarneet ojan tykönä hakkaavat ulos, ja kotkan pojat syövät.
Sananl. 30:19  Kotkan tiet taivaan alla, käärmeen retket kalliolla, haahden jäljet meren keskellä, ja miehen jäljet piian tykö.
Jes. 40:31  Mutta jotka Herraa odottavat, ne saavat uuden voiman, niin että he menevät siivillä ylös kuin kotkat; että he juoksevat ja ei näänny, he vaeltavat ja ei väsy.
Jer. 4:13  Katso, hän nousee niinkuin pilvi, ja hänen vaununsa niinkuin tuulispää, hänen hevosensa ovat nopiammat kotkaa. Voi meitä! sillä me hävitetään.
Jer. 48:40  Sillä näin sanoo Herra: katso, hän lentää pois niinkuin kotka, ja ojentaa siipensä Moabin ylitse.
Jer. 49:16  Sinun ylpeytes ja sinun sydämes koreus on sinun pettänyt, että sinä asut vuorten raoissa ja vallitset korkiat vuoret. Jos sinä tekisit pesäs niin korkiaksi kuin kotka, niin minä kuitenkin sieltä sinun kukistan alas, sanoo Herra.
Jer. 49:22  Katso, hän lentää ylös niinkuin kotka, ja hajoittaa siipensä Botsran ylitse; silloin pitää Edomin sankarien sydän oleman niinkuin synnyttäväisen vaimon sydän.
Valit. 4:19  Meidän vainoojamme olivat nopiammat kuin kotka taivaan alla; vuorilla he myös meitä vainosivat, ja korvessa he meitä vartioitsivat.
Hes. 1:10  Ja niiden neljän kasvot oikialla puolella olivat niinkuin ihmisen kasvot ja jalopeuran kasvot; mutta vasemmalla puolella olivat niillä neljällä kasvot, niinkuin härjän kasvot, ja kotkan kasvot.
Hes. 10:14  Niin oli myös jokaisella eläimellä neljät kasvot: yhdet kasvot olivat ihmisen kasvot, toiset kasvot olivat ihmisen kasvot, kolmannet jalopeuran kasvot, ja neljännet kotkan kasvot.
Hes. 17:3  Ja sano: näin sanoo Herra, Herra: suuri kotka suurella lennolla ja pitkillä siivillä ja täynnä sulkia, jotka olivat kirjavat, tuli Libanonin päälle, ja otti sedripuun latvan.
Hes. 17:7  Ja siellä oli toinen suuri kotka, jolla olivat isot siivet ja paljo sulkia, ja katso, tämä viinapuu sovitti juurensa hänen puoleensa, ja ojensi oksansa hänen puoleensa, että sen piti kastetuksi tuleman hänen ojistansa.
Dan. 4:33  (4:30) Kohta sillä hetkellä täytettiin sana kuningas Nebukadnetsarissa, ja hän ajettiin pois ihmisten seasta ja söi ruohoja niinkuin härkä, ja hänen ruumiinsa oli taivaan kasteen alla ja kastui siihen asti, että hänen hiuksensa kasvoivat niin suuriksi kuin kotkan höyhenet, ja hänen kyntensä niinkuin linnun kynnet.
Dan. 7:4  Ensimäinen niinkuin jalopeura, jolla olivat kotkan siivet. Ja minä katsoin siihen asti, että siivet temmattiin pois häneltä ja hän otettiin ylös maasta, ja seisoi jaloillansa niinkuin ihminen, ja hänelle annettiin ihmisen sydän.
Hoos. 8:1  Huuda selkiästi niinkuin basuna (ja sano): Hän tulee jo Herran huoneen ylitse niinkuin kotka, että he ovat minun liittoni rikkoneet, ja ovat minun laistani luopuneet.
Ob. 1:4  Vaikkas ylös korkialle menisit niinkuin kotka, ja tekisit pesäs tähtien keskelle; niin minä kuitenkin syöksen sinun alas sieltä, sanoo Herra.
Miika 1:16  Tee pääs paljaaksi, ja keritse sinus, sinun kaunisten lastes tähden; ajele pääs paljaaksi niinkuin kotka, sillä he ovat viedyt sinulta pois vangittuina.
Hab. 1:8  Hänen hevosensa ovat nopiammat kuin pardit, ja purevaisemmat kuin sudet ehtoolla; hänen ratsasmiehensä vaeltavat lavialta; ja hänen ratsasmiehensä tulevat kaukaa, ja lentävät, niinkuin kotka rientää raadolle.
Matt. 24:28  Sillä kussa raato on, siihen kotkat kokoontuvat.
KUN USKOVA HAIRAHTUU, LUOPUU USKOSTA, NIIN MAAILMA  VIKOILEE USKOVIA JA TOISAALTA KIITTÄÄ, RIIPPUU TAPAUKSESTA?
Luuk. 17:37  Ja he vastaten sanoivat hänelle: Herra, kussa siis? Niin sanoi hän heille: kussa raato on, sinne myös kotkat kokoontuvat.
Ilm. 4:7  Ja ensimäinen eläin oli jalopeuran muotoinen, ja toinen eläin vasikan muotoinen, ja kolmannella eläimellä olivat niinkuin ihmisen kasvot, ja neljäs eläin lentäväisen kotkan muotoinen. EVANKELIUMIN VOITTOKULKU ERI AIKOINA JA ERI KUVILLA: LUPAUS JEESUKSESTA AADAMILLE JA EEVALLE, UHRIJUMALANPALVELUS, JEESUS IHMISENÄ JA HÄNEN OMISSAAN MAAN PÄÄLLÄ, NYT LENTOKONEET VIEVÄT LÄHETIT JA INTERNETIN KAUTTA VOI KUUNNELLA?
Ilm. 12:14  Ja vaimolle annettiin kaksi suuren kotkan siipeä, että hän olis korpeen siaansa lentänyt, kussa hän elätetään ajan, ja kaksi aikaa, ja puolen aikaa, kärmeen kasvoin edestä. Noin 125 vuotta on täällä pohjoisessa Suomen korvessa Jumalan elävä seurakuntaäiti -vaimo - ollut ja nyt se on leviämässä Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan ja muualle, kun kaikille kansoille saarnataan vielä ja sitten tulee loppu?


Johanneksen ilmestys 12

1 Ja suuri ihme ilmestyi taivaassa: vaimo oli puetettu auringolla, ja kuu hänen jalkainsa alla, ja hänen päässänsä kruunu kahdestatoistakymmenestä tähdestä
JUMALAN SEURAKUNTAVAIMO/ÄITI, JOSSA JEESUS, JUMALAN POIKA - ARMOAURINKONA JA 12 OPETUSLASTA, APOSTOLIA
2 Ja hän oli raskas, ja huusi synnyttäissänsä, ja hänellä oli suuri vaiva synnyttää.
JEESUS SYNTYI MAAN PÄÄLLE, SEURAKUNTAÄITI  UUDESTISYNNYTTÄÄ IHMISEN, JOKA ON KUOLLUT SYNTEIN VUOKSI LAPSUUDENUSKOSTA POIS TAI VÄLILLÄ KÄYNYT MAAILMASSA.
3 Ja toinen ihme näkyi taivaassa, katso: suuri ruskia lohikärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja hänen päissänsä seitsemän kruunua. MONIOPPISUUS JOKA PUSKEE JA VAINOAA MYÖS MAALLISEN ESIVALLAN VOIMALLA?
4 Ja hänen pyrstönsä veti kolmannen osan taivaan tähdistä, ja heitti ne maan päälle. Ja lohikärme seisoi vaimon edessä, joka oli synnyttämällänsä, että kuin hän olis synnyttänyt, se olisi syönyt hänen lapsensa. VÄÄRÄ OPPI ON VIENYT MONIA MAAILMAAN JA VÄÄRÄÄN VANHURSKAUTEEN OIKEASTA USKOSTA.
5 Ja hän synnytti poikalapsen, joka oli kaikki pakanat hallitseva rautaisella vitsalla. Ja hänen poikansa temmattiin Jumalan tykö ja hänen istuimensa tykö. JEESUKSEN TAIVAASEEN ASTUMINEN
6 Ja vaimo pakeni korpeen, kussa hänelle oli sia Jumalalta valmistettu, siinä ruokittaa tuhannen kaksisataa ja kuusikymmentä päivää. NOIN VUONNA 1260 ALKOI USKONPUHDISTUS?
7 Ja (suuri) sota tapahtui taivaassa: Mikael ja hänen enkelinsä sotivat lohikärmeen kanssa, ja lohikärme soti ja hänen enkelinsä. KUVAA MYÖS LUTHERIA JA USKONPUHDISTUSTA?
8 Ja ei he voittaneet, eikä heidän siaansa enää löydetty taivaassa.
9 Ja suuri lohikärme, vanha mato, joka perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, heitettiin ulos, joka koko maan piirin viettelee, hän heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä myös hänen kanssansa heitettiin sinne. LUSIFER TAIVAASTA MAAN PÄÄLLE
10 Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: nyt on autuus, ja voima, ja valtakunta, ja väki meidän Jumalamme, ja valta hänen Kristuksensa: että meidän veljiemme päällekantaja on heitetty ulos, joka heidän päällensä yötä ja päivää Jumalan edessä kantoi. RISTIN VOITTO
11 Ja he ovat hänen voittaneet Karitsan veren kautta, ja heidän todistuksensa sanan kautta; ja ei he henkeänsä kuolemaan asti rakastaneet.
JEESUKSEN NIMESSÄ JA VERESSÄ SYNNIT ANTEEKSI
12 Sentähden te, taivaat, iloitkaat, ja jotka niissä asutte. Voi maan ja meren asuvia! sillä perkele astuu alas teidän tykönne, pitäin suurta vihaa, tietäen itsellänsä vähän aikaa olevan. PAHUUS, PIMEYS LISÄÄNTYY VOIMAKKAASTI VÄHÄN ENNEN MAAILMANLOPPUA
13 Ja kuin lohikärme näki itsensä maahan heitetyksi, vainosi hän vaimoa, joka pojan synnytti. JEESUKSEN JA HÄNEN OMIENSA VAINOAMINEN
14 Ja vaimolle annettiin kaksi suuren kotkan siipeä, että hän olis korpeen siaansa lentänyt, kussa hän elätetään ajan, ja kaksi aikaa, ja puolen aikaa, kärmeen kasvoin edestä.  MELKEIN "MAAN ALLA", KORVESSA OVAT ELÄVÄT USKOVAT JOUTUNEET TOIMIMAAN VAINOJEN ALLA?
15 Ja kärme puuskasi vaimon jälkeen suustansa vettä niinkuin kosken, upottaaksensa häntä. MAALLISEN JA HENGELLISEN ESIVALLAN VAINO OIKEAA, ELÄVÄÄ USKOA KOHTAAN.
16 Mutta maa autti vaimoa, ja maa avasi suunsa, ja särpi veden, jonka lohikärme suustansa puuskannut oli. 30-VUOTINEN SOTA JA USKONNONVAPAUS?
17 Ja lohikärme vihastui vaimon päälle, ja meni sotimaan muiden kanssa hänen siemenestänsä, jotka Jumalan käskyt kätkevät ja Jesuksen Kristuksen todistuksen pitävät. VÄÄRIEN HENGELLISYYKSIEN JA JULKIJUMALATTOMIEN  SOTA, VAINO ELÄVÄÄ USKOA JA JUMALAN SANAA KOHTAAN VIELÄ NYKYISINKIN JA VOIMISTUU MAAILMANLOPPUA LÄHESTYTTÄESSÄ?

VALVOKAA


Matt. 24:42  Valvokaat siis; sillä ette tiedä, millä hetkellä teidän Herranne on tuleva.
Matt. 24:43  Mutta se tietäkäät: jos perheenisäntä tietäis, millä hetkellä varas on tuleva, kaiketi hän valvois, eikä sallisi kaivaa huonettansa.
Matt. 24:44  Sentähden olkaat te myös valmiit; sillä millä hetkellä ette luulekaan, tulee Ihmisen Poika.
Matt. 25:13  Valvokaat sentähden, sillä ette tiedä päivää eikä hetkeä, jona Ihmisen Poika tulee.
Matt. 26:40  Ja hän tuli opetuslasten tykö, ja löysi heidät makaamasta, ja sanoi Pietarille: niin ette voineet yhtä hetkeä valvoa minun kanssani.
Mark. 14:37  Ja hän tuli ja löysi heidät makaamasta ja sanoi Pietarille: Simon, makaatkos? Etkös voinut yhtä hetkeä valvoa?
Luuk. 12:39  Mutta se tietäkäät, että jos perheen-isäntä tietäis, millä hetkellä varas on tuleva, tosin hän valvois eikä sallisi huonettansa kaivettaa.
Luuk. 12:40  Sentähden olkaat te myös valmiit: sillä, millä hetkellä ette luulekaan, tulee Ihmisen Poika.
Ilm. 3:3  Niin ajattele siis, kuinka sinä saanut ja kuullut olet, ja pidä se, ja tee parannus. Ellet sinä siis valvo, niin minä tulen sinun päälles niinkuin varas, ja et sinä tiedä, millä hetkellä minä sinun päälles tulen.